apple watch series 9
Oksygen-opptaket i blodet har vært mulig siden 2020 da funksjonen ble introdusert med Watch Series 6.

Annonse


Har iverksatt kriseplan

Mark Gurman hos Bloomberg avslører Apples “krigs-plan” for å få Apple Watch Ultra 2 og Series 9 tilbake på markedet så fort som mulig.

Krisen er om det tar måneder

Om Biden-administrasjonen ikke stemmer for å oppheve forbudet, trer det i kraft fra 25. desember, ikke akkurat den beste timingen. Heldigvis for selskapet gjelder det kun salg fra egne nettbutikker og fysiske butikker, men faren er at dette vil ta lang tid å fikse. Gurman tror ikke Apple kommer til å betale Masimo som har klaget selskapet inn for International Trade Commision, fordi de ikke har som rutine å gjøre slikt – vår tese er at dette også kan sette en dyr presedens for selskapet.

Det Apple gjør akkurat nå er å jobbe på spreng for å gjøre endringer i algoritmen i programvaren til klokkene som måler oksygennivået i blodet slik at de kan “lure” seg unna patent-striden. Selskapet tror at programvare-endringene vil være nok til å blidgjøre ITC, men faktum er at patentene relaterte til tvisten omhandler fysiske komponenter og løsninger, som hvordan lys sendes inn i huden for å måle hvor mye oksygen Watch-brukeren har i blodet. Masimo uttaler, ikke overraskende, at programvare-endringer ikke vil være nok. Om Apple må utføre maskinvare-endringer, kan det ta opp til tre måneder.

Apple stopper salget 24. desember

Evan Zimmerman hos Edge, et selskap som lager programvare for å lage patent-søknader, poengterer at slike saker som regel blir løst før det går så langt som dette, og at patentene relatert til Masimo i denne saken er veldig brede.

Gurman omtaler algoritme-endringene som noe ulikt alt annet selskapet har gjort før for å prøve å redde inn det som reddes kan av tapte inntekter. Hva angår butikkene har selskapet kuttet reklamebilder for de nyeste og beste modellene for å gjøre seg klare til salgsstoppet på julaften.

Annonse