HyperX Alloy Origins 65 Percent Mechanical Gaming Keyboard
HyperX sitt Alloy Origins 65 Percent Mechanical Gaming Keyboard gjør hva det kan for det meste riktig, men mangler prikken over i-en. Bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Et trådløst tastetrykk unna – “HyperX Alloy Origins 65”

Første produkt jeg tok for meg fra HPs spillmerkevare HyperX var et par hodetelefoner jeg likte veldig godt.

Introduksjon

Nå har jeg fått “HyperX Alloy Origins 65 Percent Mechanical Gaming Keyboard” på testbenken, og har brukt flere uker på å finne ut om produktet leverer varene for spillere som ønsker en kjapp og responsiv gaming i et robust og plassbesparende design.

Spesifikasjoner (rundt 1600 kroner)

  • Funksjonelt kompakt 65 prosent formfaktor
  • Deksel i aluminium av flykvalitet
  • 1000Hz polling rate
  • Førsteklasses dobbeltskudd PBT-taster
  • HyperX mekaniske brytere
  • RGB-bakgrunnsbelyste taster – fem lyssnivå
  • USB C-tilkobling
  • 820 g med kabel

Design og programvare

Bygget som en tanks er dette tastaturet uten tvil, og HyperX trekker frem at de bruker materialer fra fly! Wow. Det får en si. Jeg kan ikke gå god for det, men det stemmer sikkert, for undersiden er så robust at jeg neppe klarer å ødelegge den med en slegge. Ok, kanskje etter 20 forsøk, men du skjønner greia. Ikke bare dekker det kraftige aluminiumet undersiden, men griper rundt på sidene. Dette øker kvalitetsfølelsen ytterligere, og man kan på mange måter skjønne prisen som er i mellomsjiktet. Er det litt kaldt i rommet vil du kjenne på kaldt metall. Jeg liker det litt.

Det du ikke får er trådløs tilkobling, så her må en USB C-kabel til. Det er ikke for meg like viktig å ha trådløst tastatur som trådløs mus, av logiske grunner, men jeg skjønner de av dere som ønsker begge deler uten en tråd. Jeg hadde ikke takket nei.

Du slipper ikke unna RGB-belysning som standard, men kan selvsagt deaktivere og modifisere “lys-showet” i Ngenuity, HyperX sin programvare for spillutstyr. Programmet gjør hva en forventer, men det er et lite triks med noen av tastene – man kan nemlig selv bestemme hva funksjons-knappene (“fn”) skal gjøre:

Annonse


Du finner ikke volum-hjul, men du kan enkelt nok styre volumet med fn-knappen og volumtastene som du ser på bildet.

Funksjoner og ytelse

At de ikke har 2,4GHz trådløs tilkobling er en ting, et større problemer er at det ikke er mulig å styre taste-sensitiviteten. Jeg skulle nemlig ønske tastene var bittelitt kjappere. Det er ikke snakk om mye, men nok til at det irriterer. Tastaturet ligner på andre 65 prosent formfaktorer i markedet, men mangler i motsetning til Steelseries Apex Pro Mini Wireless, som jeg testet sommeren 2022, mulighet til å stille inn hvor lang tid før tastene reagerer – eller andre veien om man foretrekker å trykke tastene lenger inn før det skjer noe.

Når det er sagt er Steelseries sitt tastatur, som også er trådløst, mye dyrere til 3000 kroner. Likevel er det smart å være klar over at man ikke kan stille inn dette, og å prøve tastaturet før man handler om man er følsom på slikt. På den annen side har Steelseries plastbakside.

BILDEPluss til HyperX for to løftevalg, det samme som Steelseries sitt, men har en fordel Steelseries sitt kompakt-tastaur mangler: piltaster. Takk, HyperX.

Konklusjon

Som programvaren “bare funker” HyperX sitt nyeste hodesett og tastatur, men der hodesettet mangler Bluetooth i tillegg til 2,4GHz som er på plass, er ikke tastaturet trådløst og mangler den avanserte muligheten til å stille inn taste-følsomhet. Det kan man skjønne til prisen, men jeg kunne ønske tastene var ørelite mer følsomme.

Pluss for enkel og grei programvare og et skikkelig robust tastatur som trolig vil holde det gående i mange år.

Et trådløst tastetrykk unna – “HyperX Alloy Origins 65”
Vi konkluderer
Jeg liker fokuset HyperX viser, nå også med tastaturet sitt, med et meget robust design og effektiv programvare. Jeg kunne ønske at tastene var noe kjappere, og merk deg at dette ikke er trådløst.
Leservurdering0 Vurderinger
0
+
Utrolig robust
Kvalitets-knapper
Smart formfaktor for spillere
Effektiv programvare
Har pil-taster
-
Ikke trådløst
Tastene skulle vært litt mer følsomme - kan ikke endres
8.3

Annonse