SteelseriesApexProMiniWirelesstest
Steelseries Apex Pro Mini Wireless er et fantastisk godt tastatur, men det er kun for spilling og det koster mer enn man er vant til å betale for tastaturer.

Annonse


TEST: Dette tastaturet blåste meg av banen – Steelseries Apex Pro Mini Wireless

Det er ingen tastaturer som har klart å overbevise meg om at de er verdt nesten 3000 kroner (2749 kroner). Det var til jeg testet Steelseries Apex Pro Mini Wireless.

Introduksjon

Som prisen er navnet et en munnfull, og det vil være særdeles vanskelig å forklare til sin bedre halvdel at strøm-regninga nesten bare må vente, fordi et nytt gaming-tastatur har entret arenaen.

Så hva er det man finner her av spesifikasjoner som kan rettferdiggjøre prisen? Trolig ingen av dem gir mening før man tester, men la meg oppsummere:

  • Verdens raskeste OmniPoint 2.0 justerbare brytere med 11x kjappere respons og 10x raskere aktivering
  • Tilpass følsomheten til hver tast fra lynkjappe 0,2 mm til 3,8 mm
  • Programmer to forskjellige handlinger til samme tast for kraftige spillsnarveier
  • Kompakt 60 prosent formfaktor med sidetrykte funksjoner for tastaturfunksjonalitet i full størrelse
  • Lag-fri Quantum 2.0 Wireless med en 2,4GHz-tilkobling og Bluetooth 5.0

Design

Jeg vet ikke om du har testet mini-tastaturer før, men det har ikke jeg, og jeg ble nærmest sjokkert over hvor lite det er når jeg åpnet esken.

Annonse


Igjen vet Steelseries å gi kunden god-følelsen med en fin innpakning som med en gang presenterer produktet på en pen måte og peker deg i retning hvor lade-kabelen er (“For Glory”). Du må nemlig koble tastaturet til maskinen for å motta en oppdatering første gang, noe som tid.

Apex Pro Mini Wireless (dette kan være siste gang jeg orker skrive hele produktnavnet) sin størrelse til tross; kvaliteten er upåklagelig. Tastatur-basen er solid og tung nok til at man ikke føler seg snytt og heller kunne ønske man betalte for strømmen, samtidig som pulten din jo fikk mye mer plass til regninger.

Selvsagt lyser hver tast opp i en rekke ulike farger automatisk, eller man kan definere hva man selv ønsker.

Bak ESC-tasten som også varsler når tastaturet lader eller oppdateres, velger man mellom 2,4GHz-koblingen, som er den kjappeste, eller Bluetooth 5.0. Posisjonen i midten skrur det av, noe som må til ved oppdateringer av fastvaren.

Støttene løfter tastaturet godt opp.

I bruk

Tastene føles dekket av en litt ru men samtidig mykt belegg jeg ikke har noe i mot i det hele tatt. En ting er at tastene er vanvittige kjappe til å reagere, selv med snitt-hastighet, noe annet er at størrelsen innbyr til at man nærmest har begge hendene over alle knapper samtidig slik at det ikke skal noe annet enn refleks-handlinger til for å utføre ønsket handlet – i dette tilfellet er dette hverken skriving eller Excel-ark.

Du skjønner: tastaturet mangler dedikerte pilstater, noe som gjør det særdeles irriterende å gjøre annet enn å skyte. Klart, du kan definere tastene til å gjøre det du ønsker, men de vil jo ikke være der hjernen+fingrene dine forventer de er.

Tastene kan nappes opp og byttes om og verktøyet følger med.

Det anbefales derfor å utstyre gaming-kontoret med et tradisjonelt tastatur om man også ønsker å være produktiv fra tid til annen. Det er i det minste hva jeg erfarte i test-perioden.

På sitt kjappeste nivå skal det nesten ingen berøring til før trykk registreres – dette ble i overkant for meg, også i FPS-spill. Du kan gå fra 3,8 til 0,2. Jeg foretrekker 0,6-innstilling som er noe kjappere enn standarden på 1,8. Som standard er alle taster valgt, men du kan fritt velge nivå på hver enkelt tast.

Det er kjapt og enkelt å endre taste-respons fra lette til trege trykk.
Heldigvis er det en programpakke for alle Steelseries-produkter, og har du flere av dem dukker de opp oversiktlig og fint med batteri-informasjon i front.

Konklusjon

For de som tar spilling mer seriøst enn snittet, eller som ønsker det beste og har glede av tastaturer (over snittet), er det vanskelig å ikke anbefale Steelseries Apex Pro Mini Wireless. Dette også selv om jeg er smertelig klar over prisen som ligger på samme nivå som både en ok CPU og et tilhørende hovedkort.

Jeg hadde nok ikke klagd om tastaturet var litt større for å gjøre plass til dedikerte pil-taster, men man vet hva man går til med et 60 prosent-størrelse tastatur.

Som Arctic Nova Pro Wireless (les testen), selskapets og markedets beste hodetelefoner, har jeg ingen problemer med å gi Steelseries nok en topp-karakter.

TEST: Dette tastaturet blåste meg av banen – Steelseries Apex Pro Mini Wireless
Vi konkluderer
Steelseries Apex Pro Mini Wireless er det beste gaming-tastaturet vi har testet. Selv om prisen er drøy og at den mangler pil-taster, er produktet verdt det for de som ønsker den beste spill-opplevelsen.
Leservurdering46 Vurderinger
5.8
+
Trolig de kjappeste tastene på markedet
Størrelsen gir deg komplett kontroll
Full kontroll over alle tasters reaksjonstid
God byggkvalitet
Bra programvare
-
Dyrt
Mangler pil-taster
9.5

Annonse


Annonse


Annonse