iphone 15 pro max
Har du nettopp installert iOS 17.3 beta 2 og mobilen din har endt opp i en endeløs "bootloop," er løsningen å gjenopprette til beta 1 med iTunes.

Annonse


OPPDATERT: Apple prøver igjen

iOS 17.3 er lansert i beta-versjon 2, men du bør ikke installere den på din iPhone enda.

Først publisert 3. januar.

Oppdatert, 9. januar, 19:22:

Apple har nettopp lansert iOS 17.3 og iPadOS 17.3 beta 3 etter at installasjon av beta 2 kunne ende med at mobilene endte opp i en endeløs omstart. 17.3 og 14.3 inneholder forbedringer som forbedret tyveri-sikring og samarbeids-spillelister.

Annonse


Følgende beta-testes også, men er foreløpig fremdeles på beta 2-stadiet:

  • macOS Sonoma 14.3
  • tvOS 17.3
  • watchOS 10.3

Oppdatert, 4. januar, 07:33:

Tre timer etter at Apple lanserte iOS 17.3 og iPadOS 17.3 valgte selskapet å trekke test-versjonene grunnet uendelig med omstarter. Oppdateringen er fjernet fra Apples utviklernettside så vel som muligheten for å oppgradere over WiFi. En teori er at feilen aktiveres om brukeren har aktivert fysiske tapp på baksiden av mobilen.

Hold deg unna beta 2 enn så lenge

Årsaken er total-krasj for visse testere. Den nye testversjonen er veldig fersk, så det er ikke helt kjent om samtlige modeller berøres. En ting er kjent: ikke alle opplever denne ganske så grove feilen, men den kan oppstå også på iPhone 15 Pro Max. Det er bekreftet. Så hva er det som skjer? Jo, mobilen tar uendelige med omstarter og kommer seg aldri inn i iOS 17.3. Den nye oppdateringen inneholdet blant annet et nytt stopp-tyven-triks.

Det finnes heldigvis en løsning, men den fordrer at man kobler mobilen til en maskin med iTunes og laster ned og installerer iOS 17.3 beta 1 IPSW-en. Velg “gjenopprett” når du er klar til å laste inn beta 1. Det er ikke uhørt at dette skjer med test-versjoner. Du husker kanskje macOS Sonoma-feilen fra i sommer:

“Årsaken er at testere melder om større problemer etter installasjon: svart skjerm. Brukerner ser musepekeren, men ingenting annet. Problemet rammer MacBook 14″ M2, MacBook AIr med M1 og MacBook Pro med M1 Max. Dog, det er ikke alle som opplever problemet, og skulle dette ramme deg (enten du har oppdatert, eller om du ikke klarer la være,) så kan en løsningn være “recovery mode” eller rett og slett bare ta omstart mange ganger.”

Annonse