macos sonoma
Det rapporteres om alt fra at maskinene er helt "døde" til at widgets ikke fungerer. Vi anbefaler derfor å ikke oppdatere til fjerde beta-versjon av macOS Sonoma enda.

Annonse


OPPDATERT: Apple med oppdatering etter “døds-versjon”

Apple har lansert den fjerde beta-versjonen av macOS Sonoma, men det lønner seg ikke å oppdatere riktig enda.

Først publisert 26. juli.

Oppdatert, 31. juli, 23:03:

Apple har lansert en oppdatert beta 4 av beta OS-et. Den nye versjonen heter har versjonnavn 23A5301h – denne erstatter den problematiske 23A5301g-oppdateringen. Selskapet har også lansert runde to av den offentlige beta-en.

Annonse


For å være sikker på at du ikke installerer feil versjon, spesielt om 23A5301g-oppdateringen er lastet ned, gå til Library – Updates og finn “Update.plist” under /System/Volumes/Update. Søk så etter 23A5301h i plist-filen:

Gjenoppretting kan bli eneste løsning

Årsaken er at testere melder om større problemer etter installasjon: svart skjerm. Brukerner ser musepekeren, men ingenting annet. Problemet rammer MacBook 14″ M2, MacBook AIr med M1 og MacBook Pro med M1 Max. Dog, det er ikke alle som opplever problemet, og skulle dette ramme deg (enten du har oppdatert, eller om du ikke klarer la være,) så kan en løsningn være “recovery mode” eller rett og slett bare ta omstart mange ganger.

2020 MacBook Pro ser ut til å være ødelagt når man prøver å oppdatere. Installasjonen starter, så ser det ut til at den forsøker å starte på nytt, men deretter laget viften en merkelig “whoosh”-lyd og nå er den helt død.

8842imj, Reddit

Det rapporteres om problemer på Reddit, og hos MacRumors klager testerne på at widgets ikke vises korrekt og at Apples musikk-app ikke åpnes. Dette skal visstnok også kunne løses med omstarter, men vi synes det høres ut som det er vel mange feil i denne versjonen. Vår anbefaling er derfor å vente. Kanskje Apple har gjort en eller flere feil med denne versjonen? Vi har ikke hatt noen problemer med tredje utviklerbeta på en MacBook Pro M1 Max, så dette er rart.