galaxy s24
Evan Blass har igjen lekket den viktigste informasjonen om Samsungs nye toppmodeller. Og jada: en ny AI er underveis. Bilde: Evan Blass/Samsung

Annonse


Vil du vite alt om Galaxy S24?

Samsung sine nye toppmodeller, Galaxy S24, S24 Plus og S24 Ultra er lekket i forkant av en (for lengst) ryktet 17. januar lansering.

Galaxy S24-serien har lekket en knapp måned før avsløringen

Tradisjonen tro er det Evan Blass som har lekket det meste om nyårets-toppmodeller fra Samsung. Denne gang gjør han det dessuten ekstra enkelt ved å servere faktaarket med det viktigste om hver modell, pent og rent:

S24 Ultra er utstyrt med titanium som forventet, mens de to andre aluminium. Det følger også med pen til Ultra.

Ultra har 5000 mAh-batteri og 200MP-kamera

Som du ser øker skjermstørrelsen på S24 Plus fra 6,6″ til 6,7″, mens inngangsmodellen forblir på 6,2″. Det er det sikkert mange som vil sette pris på. S24 Ultra har en 6,8″-skjerm, det samme som i fjor.

Selvsagt drives selvsagt samtlige modeller med Snapdragon 8 Gen 3, men dessverre går ryktene på at vi i Europa må ta til takke med Samsungs egen Exynos 2400. Det vil i så fall skuffe om Samsung ikke har klart å øke balansen mellom ytelse/batterilievetid. Dette er jo merkelig fordi vi testet “Norges-modellen” S23 Ultra med Snapdragon i februar i år – vi belønnet den med 9,5 av 10 poeng. Blant annet fordi programvaren satt som et skudd i år, kombinert med en rå skjerm og veldig god ytelse. Ikke rot det til neste år, Samsung!

Annonse


S24 Ultra får et 200MP-kamera som i fjor, mens de to andre stopper på 50MP. Samtlige modeller har 2600 nits-lysstyrke. Om det er maks uansett situasjon, eller om de kan “guffes” opp under spesielle forhold, tror og håper vi Ultra-modellen i det minste blir i stand til. Om ikke er den jo langt unna OnePlus 12.

“Galaxy AI”

Galaxy AI nevnes også i lekkasjen. Det er sikkert “Guass” som vi tidligere har skrevet om, for Samsung snakket om tjenesten med det interne kodenavnet allerede i november:

“Men tilbake til “Guass” som vil kjøre lokalt på enhetene. Å kjøre de store språk-modellene lokalt har blitt den nye greia, ikke minst fordi det også er en grunn til å pumpe ut og investere i ny dedikert maskinvare som kan avbelaste jobben det tar å kalkulere AI-en.

Hva kan så Samsung AI-en? Vi er glade for de er konkrete, for det er mye AI-er i utgangspunktet kan – det kan ofte være vanskeligere å implementere det i produkter på en måte som gir mening. Samsung sier at e-post-skriving, oppsummering av dokumenter og oversettelser er noe av hva den er i stand til. Greit nok, men ikke fryktelig overraskende.”

Annonse