imessage beeper mini
Beeper Mini er luket bort av Apple. Tjenesten leverte iMessage på Android.

Annonse


Apple fjernet appen som gjorde det mulig

Det er ikke lenger like aktuelt med iMessage på iPhone ettersom Apple, trolig i første kvartal 2024, legger til støtte for RCS-meldingsstandarden som er utbredt hos konkurrenten.

iMessage-app fjernet

Du husker sikkert Nothing sitt stunt i samarbeid med Sunbird for å kunne sende- og motta iMessage-meldinger på Phone 2. Det hele endte i fiasko etter at store sikkerhetshull ble oppdaget. Men utviklere fortsetter å prøve seg. Det nyeste stuntet er Beeper Mini som lurte til seg iMessage-meldinger fra push-systemet fra Apple – vi tenker det samme: det måtte jo skje at tjenesten ble tatt av lufta. Ifølge selskapet brukte utviklerne “falsk legitimasjon” for å få det til, og at det derfor utgjorde en større sikkerhetsrisk for brukerne.

Apple uttaler:

“Hos Apple bygger vi produktene og tjenestene våre med bransjeledende personvern- og sikkerhetsteknologier utviklet for å gi brukere kontroll over dataene sine og sikre personlig informasjon. Vi tok skritt for å beskytte brukerne våre ved å blokkere teknikker som utnytter falsk legitimasjon for å få tilgang til iMessage. Disse teknikkene utgjorde betydelig risiko for brukersikkerhet og personvern, inkludert potensialet for eksponering av metadata og muliggjøring av uønskede meldinger, spam og phishing-angrep. Vi vil fortsette å gjøre oppdateringer i fremtiden for å beskytte brukerne våre.”

Apple mener altså at tjeneten også ville gjøre det mulig for brukerne å motta spam og phishing-meldinger i større grad enn vanlig. Vi får bare vente på RCS som vil fungere samtidig med iMessage.

Annonse