iphone imessage
Apple åpner for RCS på iPhone neste år. De kommer også til å måtte åpne for installasjon av apper utenfor App Store, trolig innen mars 2024.

Annonse


STOR nyhet fra Apple

Det var ikke helt overraskende: Apple er trolig klar over at EU kommer til å påby dem å åpne iMessage innen mars 2024.

iPhone får RCS neste år

Derfor har selskapet nå annonsert at de skal støtte RCS, meldingsplattformen som er standard på Android og som er langt mer moderne enn SMS med støtte for høyoppløselige bilder, og mer.

Det er Apple-bloggen 9To5Mac som har scoopet. Dette forklarer Apple til nettavisen:

“Senere neste år vil vi legge til støtte for RCS Universal Profile, standarden som for tiden publiseres av GSM Association. Vi tror RCS Universal Profile vil tilby en bedre interoperabilitetsopplevelse sammenlignet med SMS og MMS. Dette vil fungere sammen med iMessage, som vil fortsette å være den beste og sikreste meldingsopplevelsen for Apple-brukere.”

Som vi regnet med vil RCS fungere i kombinasjon med iMessage, som Apple ikke overraskende mener er den “beste og sikreste” metoden for å sende hurtigmeldinger.

Annonse


“RCS vil ganske enkelt erstatte SMS og MMS og eksistere separat fra iMessage når det er tilgjengelig. SMS og MMS vil også fortsette å være tilgjengelige som reserve ved behov, sier Apple,” forklarer 9To5Mac.

Dette skrev vi om saken tidlig i oktober relatert til EU:

“Siden september har kommisjonen i EU gransket iMessage, Bing, Edge og Microsoft Advertising. Tilbakemeldinger for medlemmene forventes innen en uke, og de må konkludere undersøkelsen innen fem måneder.

DMA-lovverket, på generelt grunnlag, bestemmer at tredjeparts-apper og app-butikker er tillatt og enklere å bruke. Det må også være enkelt for brukeren å skifte til ønsket standard-app, og ikke gjøre det kronglete. Vi trodde i fjor at iMessage vil måtte åpne opp for tredjeparter, men nå som det granskes ytterligere er vi mer usikre på hva som skjer.”

Annonse


Annonse


Annonse