windows 11 copilot
Microsofts dytt mot AI i alle kriker og kroker er godt i gang. Om ikke så veldig mange måneder vil CoPilot dukke opp nede til høyre der visning av skrivebordet tidligere var angitt som standard.

Annonse


Ønsker vi nå egentlig dette?

Elsker du Microsoft CoPilot? Vi håper det.

Kommer du til å deaktivere dette?

AI-en er jo ikke tilgjenglig, i det minste ikke offisielt, i Norge fordi Microsoft må oppfylle visse EU-krav. Vi vet ikke når CoPilot kommer til EU-området, men vi tror ikke det vil drøye så lenge, og når det skjer vil det være helt i front av OS-et. Nærmere bestemt har Microsoft bestemt i dev-versjon 23595 at CoPilot skal kunne hentes frem ved å klikke helt nede til høyre.

Faktisk er det samme sted man klikker nå for å vise skrivebordet. Det vil jo sikkert irritere noen brukere, er det ikke mulig å ha begge mulighetene der? Det vet vi ikke om blir mulig, men det er mulig å deaktivere AI-en slik at man igjen kan vise skrivebordet.

Hva angår tilgjengelighet i Norge, har Microsoft fremdeles ikke noe nytt å meddele – funksjonen er uansett i beta:

“Copilot i Windows i forhåndsvisning rulles gradvis ut til Windows Insiders i utvalgte globale markeder. De første markedene for Copilot i Windows-forhåndsvisning inkluderer Nord-Amerika, Storbritannia og deler av Asia og Sør-Amerika. Det er vår intensjon å legge til flere markeder over tid.”

Annonse