broadcom vmware
Broadcoms oppkjøp av VMware vil ytterligere sementere selskapets posisjon i sky-markedet og derfor også innen AI.

Annonse


Handelen kostet dem 657 milliarder kroner

Brikkesett-produsenten Broadcom med hovedsete i San Jose, California, har kjøpt VMware (Palo Alto, California) for 657 milliarder kroner.

Skyen må vokse i takt med AI-bruken

Sky- og virtualseringsselskapet blir en del av Broadcom (datasentre, sky og nettverksinfrastruktur,) som startet som en del av HP for mange år siden, har klart å sikre godkjennelse for kjøpet i de aller største markedene, inkludert EU, Storbritannia, Canada og Kina.

Oppkjøpet gir mening, men fordi de begge var frittstående store, var det monopol-mistanke hos EU. “Det gjorde VMware til et logisk mål for Broadcom, men det plasserte også oppkjøpet i siktet for regulatorer i flere regioner,” skriver Engadget.

KOMMENTAR: AI endrer verden – Siri klarer ikke styre volumet

En ny økonomisk motor

I en interessant tvist, klarte Broadcom å vinne tillieten til EU ved å gi kildekoden til sin fiberoptiske komponent-teknologi til hovedrival Marvell. EU konkluderte også med at selskapet uansett vil få konkurranse i lagringsadapter- og nettverks-kort-markedet.

Annonse


Sky- og AI-markedet henger på flere måter sammen, fordi det er viktig for forbruker-segmentet at selskapene av et økende antall AI/LLM-tjenester er kjappe. Dette gjelder for klient-spørringer mot nettet/skyen så vel som lokalt på enheten.

Det er ventet at Apple, av personvern-hensyn, vil la A18-brikkene som lanseres i kombinasjon med A18 høsten neste år, vil drive en ny generasjon Siri med LLM og at komputasjonen i hovesak vil skje på enheten. Qualcomm har samme teknologi i sine brikkesett til Android, og også dette blir en av de store salgspoengene for mobiler i 2024.

LLM-er blir stadig viktige, fordi teknologien kan høre, se og lytte, men også fordi markedet har stagnert på tradisjonelle områder som CPU-ytelse – i stedet har selskapene rettet blikket der de kan øke ytelsen: GPU-er og nits-lysstyrke på mobil-skjermer. På generelt grunnlag vil AI-segmentet være økonomisk drivkraft-motor for andre marked, som kameraer og sensorer, og på den måten utfordre den tradisjonelle input-bruken med datamaskiner som har vært dominert av skjermer, mus og tastatur.

Annonse