tesla lader
Tesla har innført 1 dollar avgift for hvert minutt man lader fra 90 prosent og mer.

Annonse


Tesla har startet nytt avgiftssystem

“At Tesla begrenser maks-ladingen til 80 prosent er fra før av kjent, men nå er en ny avgift på vei. Det er avslørt i beta-kode,” skrev vi 26. oktober.

Tesla har aktivert lade-avgift fra 90 prosent i USA

Den nye avgiften er nå aktivert på visse Supercharger-ladere i USA, og går på at man må betale ekstra om det er mange om beinet. Nå er avgiften offisiell, og Tesla uttaler følgende:

“På enkelte Supercharging-steder vil overbelastningsavgifter erstatte tomgangsavgifter. En overbelastningsavgift er en avgift du betaler når en Supercharger er opptatt, og kjøretøyets batteri er over et visst nivå. Du kan se batteriladenivået der det påløper overbelastningsavgifter på kjøretøyets berøringsskjerm.”

Det er flere kritirier som må oppfylles for at avgiften aktiveres:

  • Superladeren har overbelastningsavgifter
  • Superladeren er opptatt
  • Bilens batteri er allerede på eller over belastningsavgiftsnivået

Det er ikke så ofte man vil trenge det

Teslas ladere gir føreren fem minutter før avgiften starter og det vil dukke opp en melding på infotainment-skjermen. Avgiften er 1 dollar (10,70 kroner) per minutt man lader fra 90 prosent batterilevetid. De siste 20 prosentene, altså fra 80 til 100 prosent, tar mye lengre tid å komme i mål med grunnet batteri-kjemi, men noen ganger må man bare.

Annonse


Som Electrek også påpeker: “De siste 10 prosent av en hurtigladingsøkt tar mye tid, og folk har ofte bedre av å fortsette å kjøre og, om nødvendig, stoppe et annet sted når batteriet er tomt igjen.”

Det er foreløpig ingen informasjon om en slik avgift i Norge. Siste nytt angående Tesla-lading i Norge er at de tampen av september åpnet de første 4. generasjon-laderne på Gardermoen.

Annonse