tesla v4 ladere gardermoen
Tesla åpnet tidlig i dag de første v4-laderne i Norge, og det på Gardermoen. Alle bilder: Tesla

Annonse


Nå har Tesla satt startskuddet i Norge

“Den første Tesla V4 Supercharger-stasjonen i Norge åpner klokken 10:00 torsdag 28. september 2023. De 20 første V4 Supercharger-ladestolpene åpnes som en utvidelse av vår eksisterende Supercharger-stasjon på Gardermoen. Dette er også en av de første Supercharger-stasjonene med V4-ladere i Europa,” melder selskapet i den ferske pressemeldingen.

Kabelen er lenger

“V4 Supercharger har en 3 meter lang CCS-ladekabel som enkelt kan koble til hvilken som helst ladeport, og er designet for at alle elbiler skal få fordelene av 99,5 % funksjonstid og 250 kW ladehastighet på Teslas Supercharger-nettverk. En Tesla kan lade opptil 275 kilometer rekkevidde på 15 minutter.” Selskapet avslører at teknologien i v4-laderne er sikret for fremtiden slik at man kan levere enda mer enn 250 kW.

Vi skrev om de nye lade-stasjonene allerede 2. august da de ble oppdaget i Frankrike og Østerrike. Norge er altså ikke først, men “en av de første” som Tesla presiserer innledningsvis i pressemeldingen.

Tesla har mer enn 50 000 Superchargere globalt. I Norge teller nettverket 114 Supercharger-stasjoner med til sammen 1741 ladestolper. I dag dekker nettverket Norge fra Lindesnes til Nordkapp, og hele 109 Supercharger-stasjoner med 1681 av ladepunktene er åpne for alle elbiler. I gjennomsnitt har hver lokasjon 15 ladeplasser.

Tesla

Dette må du vite om superladerne per Tesla:

  • Gjennomsnittsprisen for lading på Tesla Superchargere i Norge er for tiden 2,55 kroner for Tesla-eiere og abonnenter, og for andre elbiler og ikke-abonnenter er gjennomsnittsprisen for tiden 3,65 kroner.
  • Andre elbiler enn Tesla kan starte og stoppe lading, samt betale for lading i Tesla-appen.
  • Ladestolpene har en betalingsterminal for kontaktløs kortbetaling. Denne fungerer ikke ved åpning av ladestasjonen, men vil bli aktivert i løpet av året.
  • Legg inn Superchargeren i navigasjonen i bilen din dersom den har forvarming for lading som en funksjonalitet, da blir batteriet forvarmet for mest mulig optimal lading når dere ankommer ladestasjonen.
  • Eiere av Model S og Model X produsert før 2021 vil fortsatt kunne bruke de nye laderne med et CCS-adapter. Noen biler krever i tillegg en CCS-oppgradering, les mer om CCS-oppgradering for Model X og Model S.

Annonse


Annonse


Annonse