Bilde: @KosutamiSan/X

Annonse


Dette kan være det skuffende iPhone 16 Pro-beviset

Batteriet til iPhone 16 Pro-modell har lekket ikke lenge etter lanseringen av iPhone 15.

Ikke forvent veldig mye bedre batterilevetid

Selvsagt er Apple godt i gang, og utvikler nye generasjoner samtidig som de forbereder lanseringen av nye, men at det lekker en viktig komponent så tidlig, det kan vi ikke huske har skjedd før. Batteriet på 3,355 mAh til neste års modell er dessverre ikke mye større enn enn dagens 3274 mAh, så ikke forvent mye bedre batterilevetid.

Apple vil kanskje kunne skvise ut noe lengre batterilevetid med oppdaterte brikker og panel-teknologi, men et stort hopp blir det neppe om ikke Apple øker mAh-en mer enn dette. Så er det heller ikke ventet store forbedringer med maskinvaren neste år, så dette stemmer bra med hva Bloombergs Mark Gurman tidligere har meldt om at iOS 18 og Siri med LLM blir den store stjernen.

Foruten mAh-tallet er den store avsløringen at batteriet er pakket inn i metall i stedet for foliebelegget som har vært tradisjon for Apples L-formede batterier.

Annonse


Optimalisert temperatur-kontroll og enda bedre kameraer

Det var under lanseringen av iPhone 15-mobilene problemer med overoppheting. Apple lanserte en iOS-oppdatering for å ta hånd om det, men jobber tilsynelatende med fysiske forbedringer uansett. Ryktet går på at selskapet utvikler et nytt grafen-basert termisk system for å mer effektivt kunne kjøle mobilene, spesielt iPhone 15 Pro og Pro Max som har en kraftig GPU som lar mobilene kjøre spill som Resident Evil Village. Også Qualcomm har klart å øke GPU-ytelsen med over 50 prosent med Snapdragon 8 Gen 3. Dette altså i kombinasjon med et forsterket batteri-materiale.

Som vanlig kan du forvente bedre kameraer i iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max. Mangeårig Apple-lekker Ming-Chi Kuo er nå en av de første til å avsløre de kommende forbedringene etter at Apple i år endelig oppgraderte til 5 x optisk zoom i iPhone 15 Pro Max.

Kuo melder, og dette hørte vi før Apple lanserte 15-serien, at både iPhone 16 Pro og Pro Max får 5 x optisk zoom neste år. Det er to grunner til at det blir mulig neste år: iPhone 16 Pro øker fra 6,1″ til 6,3″ (iPhone 16 Pro Max: 6,9″) og det at Apple har løst produksjonsutfordringene med tetraprisme-linsen fra en produksjons-suksessrate på 30 prosent tidligere i år for linse-produsent Logan, til 70 prosent og mer ved utgangen av 2023.

Annonse