qualcomm snapdrageon 8 gen 3
GPU-ytelsen blir mye bedre med Snapdrageon 8 Gen 3. Det skal bli interessant å se om de kan utkonkurrere iPhone 15 Pro. Bilde: Qualcomm

Annonse


Kan den slå iPhone 15 Pro?

Qualcomm har annonsert Snapdragon 8 Gen 3, den nyeste brikken til Android-toppmodellene.

Stor GPU-gevinst, lite å hente med CPU

Honor og Vivo blir de første produsentene med den nye brikken som kan øke CPU-hastigheten til 2,63GHz og byr på over 50 prosent kjappere GPU-ytelse. Også AI-ytelsen er økt mye, med hele 60 prosent, men merk at Qualcomm ikke nevner hvor mye kjappere CPU-en er, kun at den klokker høyt.

Årsaken ser vi på medfølgende infografikk i pressemelding: CPU-ytelsen øker nemlig lite, 15 prosent, sammenlignet med de andre delen av brikken. Det er ikke bare Qualcomm som sliter med å øke CPU-ytelsen. Også Apple har fokusert på å øke GPU-ytelsen, spesielt med A17 Pro-brikken i iPhone 15 Pro-serien som er i stand til å kjøre avanserte spill og som støtter ray tracing.

Kanskje bedre batterilevetid

Det er dog håp om bedre batterilevetid. Qualcomm fremhever nemlig at de “intelligent har designet” brikken for å balansere mellom ytelse og energi-effektivitet. “Ved å jobbe tett med våre OEM-partnere, kan vi bidra til å levere den neste generasjon etterspurte funksjoner, for eksempel forbedret AI og ekstraordinære kameraegenskaper, mer tilgjengelig for forbrukere.”

Den første mobilen med brikken skal annonseres senere denne måneden, så da får vi se om noen av mobilene lanseres i år. Det er sjanse for at det skjer i Asia.

Annonse


Annonse


Annonse