iphone 15 pro max
Mark Gurman har tidligere nevnt at fokuset neste år ikke blir på maskinvare, men programvare. Det er likevel håp om bedre batterilevetid og det er ryktet tidligere, som nå, at skjermene vokser noe.

Annonse


Større skjermer og bedre batterilevetid – slik kan iPhone 16 bli

Det ble ikke noe av stablede batterier i iPhone 15 som håpet på juli i år.

Akkurat dette er nok mange år unna

Ei heller er Apple sin batterirevolusjon, altså med helt egne batterier med en kjemisk sammensetning bransjen ikke har sett før, noe som lanseres med det første. Vi skrev saken 6. november og da nevnte kilden en lansering allerede i 2025, men ifølge Mark Gurman fra Bloomberg er det alt for optimistisk. At Apple helt sikkert forsker på egne batterier gir mening, spesielt om de skal lansere sin egen bil om noen år, men det er nok mange flere år unna enn to.

Det Apple kan gjøre i samarbeid med sine partnere, før de eventuelt klarer å revolusjonere batterier, er å forbedre enkelt-komponenter. Nå går ryktet på at Samsung utvikler helt spesielle OLED-paneler for iPhone 16 som bruker enda mindre energi enn Pro-modellene som allerede kan gå fra 1 til 120Hz. Ikke bare muliggjør det et avansert alltid-på-panel, men oppdaterings-frekvensene settes automatisk i forhold til hva som skjer på skjermen.

Kanskje 3 nm med de nye panelene er magien som skal til for to dager iPhone-batterilevetid

Ryktet om et nytt panel dukket opp fra The Elec allerede i april i år. Den gang nevnte de at iPhone 15 bruker M12-materiale for iPhone 15, hva nå enn det egentlig betyr. Samtidig meldte de at iPhone 16-serien får M14-panel-teknologi, og det er ikke kjent hva det egentlig innebærer i forhold til det tekniske. Håpet er dog at disse blir enda mer energi-sparende.

Annonse


Det er ikke mye, om noe, man tjener på 3 nm A17 Pro-brikkene i form av batterilevetid som vi nevnte i vår test av toppmodellen iPhone 15 Pro Max. Dette i motsetning til MacBook Pro 14 M3 med 3nm som holder det gående i over 20 timer – det er flere timer lengre enn MacBook Air 15 M2.

Større skjermer neste år har tidligere vært ryktet

Samsungs opprinnelige plan var å bruke disse panelene i OLED-brettbare i Galaxy Z-serien, men de er visstnok vanskelig nok å utvikle for flate panel. Derfor går teorien på at de reserverer dem for Apple. Penger tjener jo Samsung uansett, og de vil kunne ta seg bedre betalt. Vil Apple måtte øke prisen på iPhone 16-modellene?

Det ventes at iPhone 16 Pro får større skjerm på rundt 6,3″ (6,27″) og iPhone 16 Pro Max en skjerm på hele 6,9″, rundt opp fra 6,85″ (noe som også kan heve prisen for kundene.) Dette i motsetning til iPad Pro som oppgraderes neste år, riktignok med OLED, men fremdeles med de samme skjerm-størrelsene som i flere år. Fordelen vil trolig være mindre brett med et nytt design som kanskje veier mindre og mindre rammer rundt skjermene.

Annonse


Annonse


Annonse