flipper zero
Flipper Zero støtter en rekke radio-teknologier og kan med en fastvare blant annet krasje iPhones.

Annonse


Denne krasjer iPhones

Det lille hackerverktøyet Flipper Zero er bannlyst av Finn.no. Også iPhones er utsatt.

iOS 17 fremdeles utsatt for hackerverktøy

Og nå viser det seg at også iPhone er utsatt, og det med iOS 17 installert etter at det i september ble avslørt at det lille hacker-verktøyet kan krasje Apples mobiler:

“Takket være et populært og relativt billig hackingverktøy kan hackere spam din iPhone med irriterende popup-vinduer som ber deg koble til en nærliggende AirTag, Apple TV, AirPods og andre Apple-enheter,” meldte TechCrunch i september.

I utgangspunktet kan ikke Flipper Zero gjøre alt, men fordi fastvaren kan skiftes ut, åpnes det for mange muligheter. En av dem er å sende så mange Bluetooth-kall til iPhones i området at Apples mobiler krasjer, selv med det nyeste OS-et.

Annonse


Protokollen er fremdeles ikke rettet i iPhones

Nærmere bestemt er det Bluetooth Low-Energy som har en feil i seg, eller mangel på sikkerhet om man vil i ADV-pakke-protokollen, som gjør det mulig å “spamme” iPhones med tilkoblings-forespørsler, og det stopper som nevnt ikke med AirPods, men med alle enheter som kjapt kan koble seg til Apples produkter.

Med en rekkevidde på 50 meter er det derfor mulig å gjøre mye ugagn, spesielt om det er mange iPhone-eiere i nærheten. Den eneste “løsningen” er å deaktivere Bluetooth. Ikke akkurat en løsning, men så får vi også håpe at det ikke er mange som løper rundt med disse for å plage andre.

Annonse


Annonse


Annonse