finn flipper zero
Flipper Zero kan koble seg til andre enheter på mange forskjellige måter. Finn nekter salg av enheten på sin markedsplass. (Ill: Flipper Zero/Kickstarter)

Annonse


OPPDATERT: Derfor nekter Finn å selge den

Finn.no nekter en ITavisen-leser å selge sin “Flipper Zero.”

Opprinnelig publisert 1. juni.

Oppdatert, 2. juni, 08:04:

Til ITavisen forklarer Finn at de har “vurdert dette produktet, og kommet til en konklusjon at vi ikke ønsker at det skal omsettes på FINN. Som sagt så har produkter som dette hackerverktøyet vanligvis et ulovlig formål, og det er derfor ikke noe vi ønsker at skal selges på FINN.”

Annonse


Får ikke selge hackerverktøy

Vi har skrevet om hackerverktøyet flere ganger: først gang i mars 2021 og deretter i april i fjor da det ble kjent at den lille hacke-dingsen kan blant annet brukes til å fjernåpne Teslas ladeluke. “Den lille søte delfin-dingsen kan hacke de fleste systemer ifølge utviklerne gjennom RFID (radiofrekvens identifikasjon), radioprotokoll og ved å bruke GPIO-pins som kan kobles direkte til andre kretskort. I tillegg har den Blåtann, plass til MicroSD-kort, USB-C og infrarød,” skrev vi om den i 2021.

“Det er ikke et krav å bruke Flipper Zero selvsagt, men fordi det lille hacker-verktøyet pakker inn komponenter som tidligere ble solgt separat som komponenter, og med innebygget støtte for fastvare-oppdateringer, vil nok interessen rundt slikt øke en god del,” skrev vi om enheten i april i forbindelse med Tesla-saken.

“Ikke ønsket”

Nordmannen vi har snakket med ønsket å selge sin på Finn sin bruktmarked, men produktet ble ikke godkjent i kontroll-prosessen. “Vi stanser annonser for varer vi ikke ønsker annonsert på vår markedsplass, og din annonse faller dessverre inn i denne kategorien,” heter det i en av e-postene vedkommende har delt med oss.

I e-post nummer to presiserer Finns kundebeandler det samme, men legger til at: “Slike varer har lite annet aktverdig formål enn kriminell/ulovlig formål og er dermed et av produktene vi ikke ønsker på vår plattform.

Samtidig er det, uten sammenligning for øvrig, fritt frem å legge ut Adolf Hitlers “Min Kamp” i skinn til 45 000 kroner, som påpekt av vår tipser. Finn har et poeng i at dette er et verktøy som kan brukes til hacking, men det er også mange som leker seg med slik ting for lekens skyld, og det er jo også mulig å bruk alt fra mobiler og PC-er, laptoper og alt annet som selges på Finn, til hacking.