flipperzerotesla
Flipper Zero fremstår som en leke på utsiden, men tilbyr avansert funksjonalitet for hackere. Nå har de funnet ut at enheten støtter et program som åpner andres Tesla lade-luke. Bilde: Pavel Zhovner.

Annonse


Slik tuller han med andres Tesla-er

Med det lille hacker-verktøyet Flipper Zero (som startet som et Kickstarter-prosjekt) er det mulig for hvem som lest å på avstand åpne lade-luken til Teslaer.

Kjører rundt og åpner andres lade-luker

De første kundene har mottatt produktet i posten, og de har ikke ligget på latsiden siden.

“Flipper Zero” omtales som et “Multi-tool Device for Geeks”. Alt er åpen kildekode, og det er støtte for Bluetooth og NFC.

Etter lanseringen har det nemlig dukket opp videoer i sosiale medier der man kan se at Flipper Zero i kombinasjon med “TeslaChargeDoorOpener”.

Navnet på programmet er selvforklarende: dette kan brukes til å fjernåpne lade-luken til andres Tesla-er.

Annonse


Faren for misbruk er overhengende

Dette vil være et problem om noen gjør dette uten at eieren er klar over det, fortsetter å kjøre, og kanskje kjører inn i noe og ødelegger luken.

Det er ikke et krav å bruke Flipper Zero selvsagt, men fordi det lille hacker-verktøyet pakker inn komponenter som tidligere ble solgt separat som komponenter, og med innebygget støtte for fasvare-oppdateringer, vil nok interessen rundt slikt øke en god del.

De russiske utviklerne demonstrerer hva verktøyet i teorien kan brukes til:

Funksjoner