macbook
Årsaken til at Apple ikke skal ha ønsket modem i MacBooks skal ha vært plassmangel. Det kan de løse ved å kombinere mange Bluetooth, WiFi og modem i en og samme brikke, og det kan skje i 2028.

Annonse


Steve Jobs vurderte det i 2008 – nå kan det skje i 2028

De stadige lekkasjene relatert til Apple er ikke lenger kun relatert til spesifikke produkter, men hvordan Apple ønsker å eie designet og teknologien i alle komponentene fra iPhone (egne modem,) Vision Pro (kamera-sensorer), MacBooks og senere biler med egne batterier.

Det er mange grunner til at Apple ønsker å løsrive seg fra Qualcomm

Vi oppsummerte mye av dette i Vision Pro-artikkelen fra i dag morges:

“Gurman oppsummerer også Apples plan om å designe og eie teknologien i alle produktene. Som vi har skrevet om en rekke ganger undervurderte selskapet hvor vanskelig det er å lage 5G-modem. Håpet var jo å lansere modemet i 2026, kanskje med iPhone SE som første produkt ut. Gurman gjentar samme år som lanseringstidspunkt, og avslører samtidig noe nytt: de ønsker å eie kamera-sensorene også. Dette gir ekstra mye mening all den tid de kommer til å lansere flere hodesett og til slutt en bil – samtlige av produktene vil måtte se og skjønne omverdenen.”

Steve Jobs vurderte det i 2008 med 3G-teknologi

Nå er avsløringen til Mark Gurman fra Bloombergs at forlengelsen av modem-strategien er å implementere egne modem i MacBooks. Det er en merkverdig greie at iPad-er kan handles med eSIM-støtte, men at MacBooks aldri har hatt muligheten til alltid å være på nett – i stedet må brukeren “hotspotte” mot egen mobil eller bruke offentlige WiFi-nett, der sistnevnte er langt fra sikkert.

Annonse


Dette er dog ikke et ukjent spørsmål for Apple da selskapet helt tilbake i 2008 takket nei. Den gang var Steve Jobs sin argumentasjon at modemet ville ta for mye plass i en MacBook. Om Apple klarer å kombinere WiFi, Bluetooth og modem-teknologi i samme brikke vil det problemet langt på vei løses. Dette vil jo uansett være mye lettere nå som mange av maskinene er vifteløse og langt mer kompakte grunnet bruk av ARM-arkitekturen M-serien nytter.

Men lanseringen av slike MacBooks vil neppe skje før 2028: planen er nemlig å implementere sine egne modem i Apple Watch og iPad først, noe de vil trenge to til tre år til med ytterligere utvikling.

Annonse