sam lake remedy
Kreativ sjef for Remedy, Sam Lake, og de andre toppsjefene hos det finske studioet har valgt å endre fra gratis- til premium-modell for sitt kommende co-op-nettspill.

Annonse


Dropper gratis-spill

Allerede i juni 2021 visste vi at finske Remedy, som nettopp lanserte Alan Wake 2 til knall-kritikker (vi belønnet spillet med 8,5 av 10), utvikler et flerspiller-spill.

Nå er intern-navnet “Kestrel” og ikke “Vanguard”

Planen var altså at spillet skulle være gratis, men nå har Remedy, som jo har stor-suksess med oppfølgeren til Alan Wake fra 2010, valgt å endre modellen å gå for en betalings-modell i stedet. Planen den gang var dessuten at Tencent skulle distribuere tittelen, og at det skulle være et co-op spiller-mot-miljø-spill (PvE.) Dette er ikke endret, men pengemodellen er.

“På grunn av usikkerhet knyttet til å skape et vellykket spill i det raskt skiftende F2P-markedet med tilhørende risikoer, har partene diskutert en ny retning for spill-prosjektet, som vil få det nye kodenavnet, “Kestrel,” heter det nå fra Remedy.

F2P ikke lenger en suksess-garanti

Bransjen endrer seg uten tvil etter mange år med store F2P-suksesser. Det er allerede kjent at Sony pauser lanseringen av halvparten av sine nettt-sentriske-spill for å gi dem den utviklingstiden som er nødvendig for å sikre kvaliteten.

Prosjektet vil gå tilbake til en konseptfase. En del av det tidligere Vanguard-utviklingsteamet vil flytte over for å jobbe med Remedys andre pågående prosjekter, mens kjerneledelsen og utvalgte medlemmer av utviklingsteamet til “Kestrel” vil fokusere på prosjektets nye retning fra konseptstadiet og fremover for å skape et premiumspill med en sterk samarbeidende flerspillerkomponent. Den nye opplevelsen vil lene seg mer inn i Remedys kjernestyrker og bygger på mange av funksjonene, ressursene og temaene som allerede er designet for Vanguard.

Remedy

Annonse