windows 11 23h2
Du har trolig det aller meste fra 23H2-oppdateringen, men om du vil starte på nytt med en frisk installasjon kan du laste ned ISO-en for nevnte versjon og få alt med en gang.

Annonse


OPPDATERT: Pass på å gjøre dette for å starte på nytt

Microsofts forvirrende oppdaterings-strategi fortsetter. Nå har selskapet lansert det som skulle være den store oppdateringen.

Først publisert 31. oktober.

Oppdatert, 1. november, 12:48:

“Media Creation Tool” skaper ikke en 23H2-diskfil, men en 22H2 ISO. For å laste ned 23H2, må man gjøre følgende:

Annonse


  1. Besøk denne Windows 11-siden
  2. Bla ned og finn “Windows 11 (multi-edition ISO for x64 devices)”
  3. Velg språk og last ned

Nå er alle brikkene på plass

Det er snakk om 23H2 som Microsoft nettopp har dyttet ut. Hvor ligger forvirringen? Jo, selskapet lanserte Moment 4-oppdateringen i september med en rekke forbedringer og nye funksjoner, inkludert en ny hjem-skjerm, volum-mikser og grensesnitt-forbedringer samt RGB-kontroll bakt inn i innstillingene.

Det er derfor ikke mye igjen for 23H2. Det er mulig Microsofts plan opprinnelig var å vente med alle funksjonene for 23H2, men så ble de største funksjonene innlemmet i september-oppdateringen i stedet.

Du kan starte på nytt med alt det nye

Fordelen er uansett at 23H2 kan lastes ned som ISO slik at man kan starte på nytt med en helt ren installasjon og alle funksjonene. Det er også å anbefale å installere KB5031455, om den ikke er en del av 23H2. Oppdateringen gjør grensesnittet kjappere og den generelle ytelsen er faktisk mange hakk bedre:

Men det som gledet oss mest, foruten å kunne hente opp den nye volum-mikseren med win, ctrl og v, er hvor kjapt grensesnittet er. Borte er den lille ekstra ventetiden man merket i filutforskeren, eller ved å hente opp Xbox-skjermen med windows og g. Alt skjer med en gang man trykker, inkludert mange faner i fil-utforskeren og nettleseren. 

ITavisen, 30. oktober, 2023

For å oppsummere, når vi inkluderer Moment 4-oppdateringen lansert i september, og kveldens 23H2-oppdatering, er følgende på plass i en og samme pakke:

  • Oppdateringer til Windows-brannmuren, inkludert målretting av brannmurregler til spesifikke applikasjoner, oppdateringer for plassering av brannmurer og mer detaljert brannmurlogging.
  • Voice Access-forbedringer, noe som gjør stemme-navigering av PC-en til en lek.
  • Forteller – Naturlige stemmer har mer naturlige språk for en mer inkluderende brukeropplevelse.
  • “Mobile Application Management for Microsoft Edge” på alle utgaver med Microsoft Intune.
  • RGB-fargekontroll
  • Paint med bilde-lag-kontroll (“layers”)
  • Oppgradert filutforsker
  • Oppgavelinje-gruppering
  • Ny og forbedret Windows Spotlight
  • Innebygget støtte for .rar etc.
  • Dev Drive og Windows Dev Home

Annonse