Annonse


“Starlink” tar det til et nytt nivå

Neste år lanseres Starlink som en begrenset tele-operatør.

“Sømløs tilgang uansett hvor du er”

For selskapet beveger seg til kun å levere Internett, til også å levere SMS-støtte neste år. Apple har jo allerede lansert dette, men kun for nød-bruk. Det langsiktige målet er å dekke alle steder slik at brukeren kan sende meldinger, ringe og surfe – prikken over i-en er tilkobling med IoT-dingser med LTE. Tale, data (til mobilen) og IoT kommer i 2025, men neppe til Norge.

Direct to Cell fungerer med eksisterende LTE-telefoner uansett, så lenge du kan se himmelen. Ingen endringer i maskinvare, fastvare eller spesielle apper kreves, noe som gir sømløs tilgang til tekst, tale og data.

Starlink

Det vil ta noen år

Dette er et USA-prosjekt med et par ekstra land, og vil nok være det i flere år. Starlink har nemlig en avtale med T-Mobile (som vi skrev om i august i fjor) om SMS-meldinger. Den amerikanske operatøren setter av litt av 5G-nettet sitt for å koble seg til Starlink andre-generasjon-satellitter. Starlink har også avtaler med operatører i Japan, Canada, Australia, Sveits og New Zealand.

At det tar tid har vi allerede hintet til: andre-generasjons satellitter. Jepp: Starlink vil måtte skyte opp nye med “eNodeB”-modem da de 4265 som allerede svever der oppe mangler dette. Det vil derfor ta flere år.

Annonse