iphone13skullehattsatellittinternett
Det er godt mulig Apple har sikret seg et partnerskap med en satellitt-operatør i forkant av iPhone 14-pressekonferansen 7. september.

Annonse


Planen var at iPhone 13 skulle utstyres med det

Ming-Chi Kuo avslører at Apple hadde ferdig maskinvaren for satellitt-kommuniksjon allerede med iPhone 13.

Muligheten kommer kanskje med iPhone 14 neste måned, og i Apple Watch Pro 2 i 2023, men analytikeren kan ikke bekrefte det.

Nå går det fra rykter til virkelighet

T-Mobile og SpaceX har allerede inngått samarbeid for å koble operatørens kunder til Starlink-nettverket med satellitter, altså er ikke dette lenger en fremtids-visjon, men noe som skjer allerede på tampen av 2023 i form av en beta-test. Dette er en annen måte å gjøre det på, og ikke helt likt hva Apple har tenkt på for iPhone. Mer om dette senere.

Og det med at iPhone får støtte for å kommunisere med satellitter er noe vi har hørt om siden 2019.

Annonse


Fordelen med støtte i operatør-nettet, er at kundene ikke trenger ny mobil, mens Apple vil muligens ta kosten for satellitt-oppkoblingen ved å knytte seg til sin egen leverandør. Globalstar er den ryktede partneren.

For å tilby denne tjenesten vil selskapene opprette et nytt nettverk, kringkastet fra Starlinks satellitter ved å bruke T-Mobiles mellombåndsspekter over hele landet. Denne ekte satellitt-til-mobiltjenesten vil gi nesten fullstendig dekning nesten hvor som helst en kunde kan se himmelen.

T-Mobile

“De aller fleste mobilene på T-Mobiles-nett vil være kompatible med den nye tjenesten ved å bruke enhets eksisterende utstyr,” forsikrer operatøren.

Fordelen med maskinvarestøtte er at man unngår operatøren

Tilbake til iPhone 13, for selv om maskinvaren var utviklet, manglet/mangler selskapet et samarbeid med et selskap som kan gi dem tilgangen til satellittene.

Om SpaceX er ute av bildet nå som de har avtale med T-Mobile er usikkert, og hva er poenget med en helt ny mobil om støtten allerede er der med gamle mobiler?

Det er mulig at en direkte-kobling mot satellitter fra en iPhone 14 vil være bedre enn T-Mobiles løsning, men det blir bare spekulasjoner.

Tjenesten lanseres uansett ikke bredt før om noen år. Det ryktes også at Apples løsning er ment for nød-kommunikasjon, noe T-Mobile og SpaceX sin løsning ikke vinkles som.