iphone14medsatelittkommunikasjon
Vi har mest troen på at det er satellitt-kommunikasjon Apple hinter til i dette bildet, om noe.

Annonse


Avslører dette bildet den store iPhone 14-funksjonen?

Er det satellitt-kommunikasjon Apple hinter til i 7. september-invitasjonen?

Nød-meldinger uten dekning

Det var 24. august innbydelsene ble utsendt, som vanlig med et bilde med en eller annen smart/halv-smart referanse til noe kjent eller delvis kjent. Så også denne gang, spørsmålet er bare hvor viktig det er.

Er stjerne-himmelen en referanse til 48MP-kameraet i iPhone 14 Pro-modellene – tja, det vil vel gi mer mening med noe slikt med iPhone 15 Pro som visstnok får langt bedre optisk zoom.

Hva med henvisninger til lås-skjermen der man kan se stjerne-himmelen? Jo, kanskje, men det er vel ikke så spennende og viktig, er det vel? Det har jo vært en greie på Apple Watch lenge. Hva med VR/AR-hodesettet? Nei, det tror vi ingen avsløres før tidlig neste år.

Annonse


Dette gir mening

Nå spekulerer Mark Gurman med god grunn at det kanskje er hans egen lekkasje om satellitt-kommunikasjon det refereres til.

Vi skrev om muligheten for slik kommunikasjon allerede vinteren 2019:

Mark Gurman i Bloomberg melder om at Apple har satt sammen et dedikert forskningsteam for å undersøke potensielle nye måter å overføre data til iPhone og andre enheter fra satellitter.

ITavisen

Siden den gang dukket det opp livstegn fra prosjektet i mars i år:

Rapporten ble senere backet opp av noe mer konkret i august 2021, nemlig planene om å kunne bruke iPhone til å sende meldinger via satellitter. Siden den gang har vi ikke hørt noe om prosjektet, men nå har det dukket opp livstegn, og det fra 9to5Mac.

ITavisen

Også Ming-Chi Kuo har sagt at iPhone får satellitt-kommunikasjon. Gurman mener at andre generasjon Apple Watch Pro kanskje også får muligheten for å sende nød-meldinger uansett hvor man er.

Annonse