pixel watch 2 pixel 8 pixel buds pro
Googles kildekoder avslører at en rekke funksjoner ble droppet i lanseringsversjonen av Pixel 8, men noe av det kan komme senere.

Annonse


Dette er hva de ikke fikk

Pixel 8-serien lekket som bare det før lanseringen – selv Pixel 8a er avslørt.

Klokket ned

Men Google ser ikke ut til å bry seg nevneverdig, for de gidder ikke en gang rydde bort informasjon relatert til hva de hadde planer om å utstyre produktene med før lanseringen. “Kamila” på X, som stadig graver i kildekode og finner interessante ting, har oppdaget at Tensor G3 egentlig skulle være klokket høyere. At Google valgte å ta det roligere kan være grunnet temperatur-problemer, at enhetene ikke var stabile eller andre årsaker relatert til ytelse.

Vi var usikre, som mange andre, hvorfor Google plutselig valgte å lage en merkevare av panel-teknologien. Nå heter skjermene nemlig “Actua Display” og “Super Actua.” Men kanskje det ikke bare er PR likevel, fordi Pixel 8 Pro (opp til 2400 nit) er utstyrt med Samsung sin E7 AMOLED LTPO som visstnok ikke har vært brukt i mobiler før. Det gir mening med den høye nit-verdien.

Droppet UWB

Googles Pixel-klokker får ikke like mye oppmerksomhet som mobilene, men slik er det for konkurrentene også. Uansett er det en avsløring å finne her også, nemlig at andre generasjon Pixel Watch ble testet med “Ultra-wideband,” populært kalt “UWB,” for nær-kommunikasjon. Hvorfor Google droppet det, vites ikke.

Annonse


“Android Authority” har også gravet frem interessant om de nye mobilene. En interessant funksjon som ble fjernet, men som trolig kommer når Android er klar, er “DisplayPort over USB-C” eller “DisplayPort Alternate Mode.” Når dette er på plass kobler man bare mobilen til en ekstern skjerm med USB C for å blåse opp grensesnittet (som ikke er ferdig i Android.)

Det ble heller ikke noe av 8K @ 30 FPS video-opptak. I stedet er maks, som vanlig, 4K @ 60 FPS. Mulig komme dette på plass i en “feature drop,” for det er visstnok ikke maskinvaren det står på. Dette bekreftes mer eller mindre i koden. Google droppet også super saktefilm med 480fp og 720p, men endte på 1080p/240 fp. Funksjonen skal ha blitt fjernet tidlig i utviklingsfasen.

Annonse