nye microsoft teams
Nye Teams kan lastes ned til Windows og Mac nå. De som venter får sin versjon automatisk oppdatert i løpet av de kommende månedene.

Annonse


Alt er bedre

Det var i mars at Microsoft annonserte helt nye Teams. Nå er den ferdige versjonen lansert til Windows og Mac.

Mye kjappere og med CoPilot

“Vi har investert fra bunnen opp for å optimalisere data-, nettverks-, chat- og videoarkitekturen for hastighet og ytelse. Vi er på ingen måte ferdige med å optimalisere ytelsen til nye Teams, men vi har allerede sett svært lovende data, og det kun fra den offentlige forhåndsvisningen som lanseres i dag,” meldte vi den gang. De som bruker gamle Teams blir automatisk oppgradert i løpet av de kommende månedene, eller man kan installere manuelt med en gang.

Så mye kjappere er Teams 2.0:

  • App-installeringer opp til 3 x kjappere
  • Start appen opp til 2 x kjappere
  • Bli med i møter er opp til 2 x kjappere
  • Bytte mellom meldinger og kanaler er opp til 1,7 x kjappere
  • Bruker opp til 50 prosent mindre minne
  • Bruker opp til 70 prosent mindre diskplass

Det som gjør forbedringene mulig er å droppe Electron og i stedet bygge på Edge sin WebView2-teknologi. Microsoft tar nå også i bruk React JavaScript og grensesnittet er oppgradert til Fluent. Også Mac-versjonen er kjappere og støtter Apples M-maskiner for maksimal ytelse.

Timingen med AI er ikke tilfeldig selvsagt, da nye Teams har CoPilot-støtte som kan oppsummere møter, lese opp de viktigste punktene og finne frem til de viktigste poengene i lange samtale-tråder.

Annonse