nye teams er avslørt
Nye Teams kan testes nå og lanseres i ferdig versjon senere i år. Mac-brukere må vente på testversjonen.

Annonse


Alt er bedre

Nye Teams har et oppgradert grensesnitt, yter bedre og bruker opp til 50 prosent mindre RAM.

Alt er kjappere og grensesnittet er oppgradert

Microsoft sier at appen er dobbelt så kjapp, og altså bruker halvparten så mange OS-ressurser. Selskapet har også optimalisert måten data overføres på:

“Vi har investert fra bunnen opp for å optimalisere data-, nettverks-, chat- og videoarkitekturen for hastighet og ytelse. Vi er på ingen måte ferdige med å optimalisere ytelsen til nye Teams, men vi har allerede sett svært lovende data, og det kun fra den offentlige forhåndsvisningen som lanseres i dag.”

Oppgraderte Teams.

Microsoft sier at de “jobbet med” det uavhengige test-selskapet GigaOm for å “kvantifisere noen av ytelsesgevinstene, som rapporterer at både app-start og tiden det tar å bli med i et møte allerede dobbelt så kjapt, og minneforbruket har redusert med det halve ved testing av den nye Teams-forhåndsvisningen sammenlignet med klassiske Teams.”

Annonse


Om du ikke ser denne knappen for å prøve nye Teams, logg ut og inn igjen.

Så mye kjappere er Teams 2.0:

  • App-installeringer opp til 3 x kjappere
  • Start appen opp til 2 x kjappere
  • Bli med i møter er opp til 2 x kjappere
  • Bytte mellom meldinger og kanaler er opp til 1,7 x kjappere
  • Bruker opp til 50 prosent mindre minne
  • Bruker opp til 70 prosent mindre diskplass

Alt er bedre, mener Microsoft

Microsoft sier også at endringene de har gjort gjør det enklere å følge med på varsler, søke, organisere meldinger og kanaler – “alt med færre klikk,” per selskapet selv.

En annen stor forbedring er støtte for flere kontoer, og mulighet for enkelt å bytte mellom dem.

Mens brukere i vårt offentlige forhåndsvisningsprogram vil ha tilgang til nye Teams med en gang, vil vårt bredere sett med kommersielle kunder trenge en administrator for først å melde seg på, hvoretter brukerne vil se en enkel knapp for å bytte til de nye Teams. Du vil også kunne bytte tilbake til klassiske Teams når som helst.

Microsoft

Dette er en test-versjon. Den endelige versjonen lanseres senere i år (de med Mac kan prøve nye Teams senere i år). Microsoft vil senere ha mer å melde om sin AI-integrasjon i Teams, døpt Copilot, som nå er en del av Microsoft 365.

3D-avatarer er med i test-versjonen:

Et oppgradert grensesnitt betyr du trykker mindre, mener Microsoft.
Bytt kjapt mellom ulike Teams-kontoer.

Annonse