iPhone 15 Pro Max
Foreløpig har vi kun hørt rapporter om at iPhone 15 Pro Max blir veldig varm, men kanskje det bare skyldes at iOS 17 setter opp ting i bakgrunnen kort tid etter første oppstart? Bilde: Apple Hub/X

Annonse


“Så varm at jeg knapt kan røre den”

Det har i løpet av helgen dukket opp en rekke meldinger om at iPhone 15 Pro Max kan ha et varme-problem.

Melder at iPhone 15 Pro Max blir veldig varm

Det er motstridende rapporter om at dette faktisk er et problem, men det er nå flere meldinger fra avanserte brukere at ting ikke er helt som det skal. Nå som Pro-modellene har titan-ramme påpekes det at titan samler mer varme enn stål, og at problemet kan ligge der. Dog er det rart da A17 Pro-brikken er laget med 3 nm-prosess for lavere energi-bruk og mer ytelse, men kanskje har Apple klokket brikken for offensivt? Dette er jo en veldig viktig ting å teste, og det har de nok gjort i lang tid, så det er overraskende å høre om problemene.

Apple-kjenner Ian Zelbo sier at hans iPhone 15 Pro Max ble så varm da den kjapp-ladet fra 50 prosent at han nesten ikke klarer å ta på den: “Jeg trodde folk overdrev, men nei, dette er ikke bra.”

Kanskje er det installasjonen som forårsaker dette

X-kontoen “Apple Hub” melder at deres iPhone 15 Pro Max “har store problemer med overoppheting etter noen få minutters bruk. Dette ser ikke bra ut så langt…” De legger til at “titan-rammen blir veldig varm etter noen få minutters bruk.” “Jeg behøver ikke åpne en app for at mobilen kjapt blir for varm,” heter det fra samme konto.

Annonse


Det er mulig at problemene rett og slett skyldes at iOS 17 får ting på plass i bakgrunnen etter en ny-installasjon (det spekuleres også i at appene ikke er optimalisert for den nye brikken), men vi kan ikke huske at dette har vært et problem med de forgående lanseringene. Om så er tilfellet bør vi i så fall i løpet av denne uken registrere langt færre slike rapporter, og at de som har meldt om problemet melder at ting er greit igjen.

Samtidig har vi lest fra en annen kunde, og dette er kun en anekdote som de andre historiene, at vedkommende ikke opplevde at mobilen ble noe særlig varm selv etter en god del Call of Duty-spilling. Det er for tidlig å konkludere med noe som helst enda, men det kan hende at Apple vil måtte nedjustere A17 Pro-ytelsen når mobilen ikke stresses i særlig grad. Dette blir dog bare spekulasjon, så vi avventer litt og følger med.

Annonse