windows 11
Igjen viser tester at Intel og Windows 11 ikke gir fordeler sammenlignet med AMD og Windows 10 eller Windows 11.

Annonse


Det er ingen fordeler med Windows 11

“NT-kjernen er effektiv, det er ikke det, men at Microsofts OS i nye versjoner leverer bedre ytelse stemmer ikke,” skrev vi i januar i år.

Ikke forvent ytelses-forbedringer

“I forkant av enhver Windows-lansering snakker Microsoft opp at de har forbedret kjernen, at den er mer effektiv og at alt fungerer kjappere. De snakker også opp ny teknologi som ofte kun fungerer på det nye OS-et – heldigvis er det ikke slik med eksempelvis DirectStorage som kutter kraftig i lastetiden og som også kommer til Windows 10,” meldte vi i samme artikkel, men utover kjappere innlasting som delvis er OS-et og den andre delen maskinvare, er det fremdeles ingenting som tyder på at Microsoft har gjort noe for å gjøre Windows 11 bedre til å utnytte CPU-kraft og forminske etterslep i kombinasjon med Intel CPU-er.

“Det er svært få forskjeller og i spill-testene er tallene innenfor feilmarginene,” skrev vi om testen PCWorld gjorde på starten av året, og nå som vi er i september er dette fremdeles en sannhet.

I stedet har Windows 11 som de fleste andre Windows-versjoner slitt med tekniske problemer ikke bare relatert til ytelse, men også skrivere (som de kanskje endelig har funnet en løsning på.) Du husker kanskje også denne saken der vi omtalte at en feil gjør filutforskeren kjappere. Microsoft lover å rette problemene, men vi holder ikke pusten.

Annonse


En større Windows 11-oppgradering lanseres førstkommende tirsdag.

Fremdeles ingen fordel med Intel og Windows 11

I en ny test avsløres det at selv om Intels CPU-er, fra og med 12. generasjon, liksom skal ha et optimalisert fortrinn med Windows 11 (med Intel “Alder Lake” sitt “big.LITTLE”-design”,) så viser tallene at AMD gjør det vel så bra. I testen søkes det, det flyttes på filer og MP3-filer åpnes. Intel i9-10850K (tredje kvartal 2020) testes mot AMD Ryzen 9 7950X (fjerde kvartal 2022), i tillegg til Intels i9-13900K (fjerde kvartal 2022.)

AMD Ryzen 7950X kjører bedre i Windows 10 enn i Windows 11. Det samme gjelder de fleste AMD- og Intel CPU-er når vi snakker etterslep.

Tech YES City

Med andre ord er det ingen spesial-fordeler med å handle Intel CPU i kombinasjon med Windows 11, selv om begge selskap i forkant av lanseringen av Microsofts nyeste OS snakket opp nettopp det. Kombinert med vedvarende filutforsker-feil vil det for mange være like greit å kjøre Windows 10 med AMD eller Intel – det spiller rett og slett ingen rolle.

Annonse