windows 11 tilutforskeren
Det henger jo ikke helt på greip at man kan aktivere turbo-ytelse med filutforskeren kun ved å trykke F11. Bilde: Microsoft

Annonse


En feil gjør den mye kjappere

Filutforskeren i Windows 11 er kjappere, men ikke takket være en smart løsning, men en feil.

Artikkelen inneholder annonselenke.

“Like kjapp som Windows 7”

Du har kanskje som oss blitt irritert over at filutforskeren i Windows 11 som, om ikke er mye tregere enn i Windows 10, så er den ikke akkurat kjappere. Spesielt treg kan den være ved innlasting ved forhåndsvisning av bilder og ikke minst søkeresultat som også er en plage da Microsoft hele tiden håper du leter etter noe på nett (med Edge,) enn lokalt innhold. Men det blir en digresjon.

Så hvordan kan man “hacke” til seg en kjappere filutforsker i Microsofts nyeste operativsystem? Løsningen er banalt enkel og ikke så lite merkelig: åpne den i fullskjerm med F11, som en nettside, og trykk F11 for å gå tilbake til normal-visning – vipps, så er filbehandleren langt kjappere på alle måter. Den er ikke bare kjappere når man åpner mappen for å se på innhold, men også søk er mye kjappere. Det er det lett å legge merke til i klippet under.

Det skal jo ikke være mulig

Neowin påpeker at feilen påvirker samtlige Windows 11-versjoner. Dette inkluderer de aller ferskeste canary-test-versjonene til 21H2. “Selv om feilen gjør File Explorer raskere, ville det være bedre om vi kunne ha denne typen ytelse som standard. Windows 11 skulle ha bedre generell ytelse enn tidligere utgivelser, men det ser ikke ut til å være tilfelle,” påpeker Neowin. Vi er enige og forventer en feilretting.

Jeg testet dette på en musikkmappe med 1800+ undermapper og 25 000+ filer: Alt åpnes umiddelbart, og det er fantastisk! Dette er ytelsen vi hadde i Windows 7-utforskeren.

“err404t”, Reddit

Annonse