sony playstation 5 project q
Sony har måtte designe unike sky-clusters for å kunne strømme 4K-spill til Playstation 5. Også den håndholdte, "Project Q," vil nok nettet optimaliseres for.

Annonse


Måtte bygge et helt nytt system

Det er fra før av kjent at Sony beta-tester 4K-strømming til Playstation 5, men også håndholdt spillmaskin er på vei fra selskapet (ryktet er halvveis ut i november i år), så også den må det også bygges veier for.

5GB/s – under 1 ms etterslep

“Project Cronos” er intern-navnet på prosjektet som Insider-Gaming tidligere har lekket. Og de ter et stort prosjekt: ifølge ferske avsløringer skal Sony ha jobbet med de i hele fem år, der en av hoved-utfordringene er hvor kjapp SSD-en til Playstation 5 er.

For å kunne strømme spillene i økosystemet i 4K på en håndholdt skal selskapet ha utviklet en helt ny nett-plattform som drar nytte av en helt ny lagrings-plattform. Denne skal igjen være basert på PCIe (NTB) med støtte fra PS5 sine I/O hjelpe CPU-er.

Årsaken til at de måtte bygge det selv er at det ikke finnes sky-løsninger som er kjappe nok til å levere under 1 ms svartid og 5 GB/s lese-hastigheter. Ifølge samme avis er Sonys plan å ha 28 data-senter fordelt på 15 storby-områder når de er klare til å lansere, noe som visstnok skjer innen mars 2024. Det høres korrekt ut all den tid beta-testingen har startet.

Dette skal være den første video-avsløringen

Annonse