the last of us part 1
Playstation 5 og resten av underholdningsproduktene til Sony gjør det bra i et kvartalsresultat som ellers er en miks av opp- og nedturer.

Annonse


Playstation 5 er gull og grønne skoger for Sony

Alt er ikke positivt for Sony, men spill- og musikk-segmentene gjør det bra.

Det totale driftsresultatet går ned, men Sony hjelpes av underholdning

Driftsresultatet til selskapet gikk ned 31 prosentpoeng fra 2,54 milliarder dollar til 1,76 milliarder dollar i år sammenlignet med samme periode i fjor. Heldigvis for teknologi-giganten økte inntektene med 33 prosent i hovedsak grunnet økt Playstation-salg – også musikk, bilder og finansielle tjenester bidro til positivitet.

Sony ser så positivt på utviklingen at de har økt prognosene for finans-året som konkluderer 31. mars 2024 med 6,1 prosent grunnet bedre salg enn ventet i de nevnte bransjene. De forventer også netto inntekt blir 2,4 prosent høyere enn tidligere anslått, en økning fra 5,86 milliarder dollar til 6 milliarder dollar.

Mer spesifikt forventer Sony å selge flere spill enn vanlig av studioer utenfor selskapets kontroll. Dette inkluderer spill som Assassin’s Creed Mirage, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty Expansion, Avatar: Frontiers of Pandora og EA Sports FC.

Annonse


Totalt har Sony solgt 41,7 millioner Playstation 5

Selskapet har også klart å kutte i kostnader og utgifter, men har samtidig senket prisen på Playstation 5, også i Norge. Håpet er at en lavere pris på konsollen i større grad vil hjelpes med økt spill-salg.

Sony har nemlig solgt over 40 millioner av sin nyeste konsoll, som et par år etter lanseringen var vanskelig å få tak i, og som ofte ble solgt til 10 000 kroner før det ble enkelt å skaffe en.

ITavisen, 27. juli 2023

Oppdaterte Playstation 5-salgstall avslører 3,3 millioner solgte i første kvartal i år, nesten halvparten så mange som fjerde kvartal 2022 – ikke så rart da det kvartalet inkluderer jule-shopping. Dette er uansett Sonys beste første-kvartal-resultat for konsollen.

Det er større forbedringer på vei til konsollen.

Annonse