playstation 5
Sony har solgt over 40 millioner PS5 siden lanseringen november 2020.

Annonse


Knuser Xbox

I juni meldte Microsoft de har klart å selge over 21 millioner Xbox Series siden lanseringen vinteren 2020.

Selger langt bedre enn Xbox – har Windows “skylden”?

Men det er ingenting mot Playstation 5, og Microsoft kan ha bommet med to-variant-strategien med en billig og en kraftigere utgave. Sony har nemlig solgt over 40 millioner av sin nyeste konsoll, som et par år etter lanseringen var vanskelig å få tak i, og som ofte ble solgt til 10 000 kroner før det ble enkelt å skaffe en.

Det er dermed slik at spillerne ikke bryr seg om prisen på konsollen (6600 kroner mot Xbox Series X pris på 6000 kroner og Xbox Series S til 3300 kroner), men i langt større grad spill-biblioteket – Xbox sliter fremdeles med å produsere nok gode AAA-spill, men så er det nok samtidig slik at Windows-spill kannibaliserer Xbox-salget.

Vi lanserte PlayStation 5 i november 2020, og verden var på et merkelig og annerledes sted enn da vi annonserte konsollen i 2019.

Jim Ryan, President & CEO, Sony Interactive Entertainment

Sony har brukt tiår på å bygge opp studioer med talenter, og vinner trolig også på sine kontakter i Hollywood med Sonys film-avdeling.

Dette betyr at Sony bare er to måneder bak PlayStation 4-salget i samme tidsramme. Dette til tross for høyere lanseringspris, forsyningsbegrensninger og brikkemangel

Oliver Darko, Twitter – Sony-pressemelding fra mai 2016

Annonse