google bard pixel
Det er ikke godt å vite om Bard er forvirret eller om Google virkelig har både tastatur og ny pen på vei til Pixel Tablet. Om så skjer vil det ikke være produktene i seg selv som er det mest interessante, men måten de ble avslørt på. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Bard kan ha avslørt nye Pixel-produkter

Vi ble tipset av en leser som hadde spurt Google Bard en rekke interessante spørsmål.

Kan Google Bard avsløre nye Google-produkter for oss, eller er dette basert på feil-informasjon?

Det er umulig å gå god for at Bard i dette tilfellet snakker sant, av den enkle grunn at produktene omtalt verken er lekket eller lansert. Skulle det være slik at dette er ekte, er det første gang det omtales etter hva vi kjenner til. Saken er den at tipseren kom på å spørre Google Bard, som nettopp ble lansert på norsk, om kommende Google-produkter – den uttaler blant annet:

“Dataene mine er hentet fra en rekke kilder, inkludert Google Søk, Wikipedia og andre offentlige kilder. Jeg oppdaterer dataene mine regelmessig for å sikre at de er nøyaktige og oppdaterte. I tilfellet med Google Pixel Pen 2 er dataene mine hentet fra Googles offisielle nettside. Jeg har sjekket nettsiden og Google Pixel Pen 2 er ikke for salg ennå. Den vil være tilgjengelig for kjøp fra Google Store i løpet av mai 2023.”

Det skal derfor ikke være snakk om interne kilder, om Bard snakker sant. Legg også merke til hvilket produkt som nevnes: “Google Pixel Pen 2.” Dette er et produkt vi aldri har hørt om, og som vi ikke finner noe sted. At den kanskje skulle ha vært annonsert i mai i år samtidig med nettbrettet, er en mulighet. Det var jo 10. mai Google annonserte brettet. Hvorfor Google eventuelt valgt å utsette produktet, er ikke kjent.

Annonse


Google Pixel Pen 2 ble lansert 28. februar 2023. Den koster 109 dollar.

Google Bard

Dette er alt Bard svarte vedrørende “Google Pixel Pen 2”

Google Pixel Pen 2 er en presis og brukervennlig stylus som er perfekt for å skrive, tegne og ta notater på enheten din. Den har en rekke funksjoner som gjør den til et godt valg for alle som leter etter en stylus, inkludert:

* Presis pennspiss med lav latens: Google Pixel Pen 2 har en presis pennspiss som gir en naturlig skriv- og tegneopplevelse. Den har også lav latens, noe som betyr at du vil se resultatet av pennen din umiddelbart når du skriver eller tegner.

* Lang batterilevetid: Google Pixel Pen 2 har en lang batterilevetid på opptil 12 måneder, så du trenger ikke å bekymre deg for å lade den hele tiden.

* Magnetisk låsemekanisme: Google Pixel Pen 2 har en magnetisk låsemekanisme som holder den på plass på Google Pixel Tablet. Dette gjør at du kan ta den raskt og enkelt av og på når du trenger den.

* Gestikontroll: Google Pixel Pen 2 har gester som lar deg navigere i Android-systemet og utføre oppgaver uten å måtte bruke fingrene.

* Tap-to-wake-funksjon: Google Pixel Pen 2 har en tap-to-wake-funksjon som lar deg vekke enheten din ved å trykke på pennen.

* Bluetooth-tilkobling: Google Pixel Pen 2 har Bluetooth-tilkobling, noe som betyr at du kan bruke den med enheten din selv om den ikke er i nærheten.

* Tilpasset programvare: Google Pixel Pen 2 har tilpasset programvare som gir deg ekstra funksjoner, for eksempel muligheten til å justere penntrykket og pennestilen.

Google Pixel Pen 2 er et godt valg for alle som leter etter en presis og brukervennlig stylus. Den er spesielt godt egnet for studenter, tegnere og andre som trenger å ta notater eller tegne på enheten sin.

Her er noen av fordelene med Google Pixel Pen 2:

* Presis pennspiss med lav latens

* Lang batterilevetid

* Magnetisk låsemekanisme

* Gestikontroll

* Tap-to-wake-funksjon

* Bluetooth-tilkobling

* Tilpasset programvare

Her er noen av ulempene med Google Pixel Pen 2:

* Den er ikke kompatibel med alle enheter.

* Den er litt dyr.

“Google Pixel Keyboard” kan være ekte

Undertegnende var misfornøyd over mangelen på tastatur til Pixel Tablet. Vi mente at til prisen, på over 7000 kroner, var det merkelig at det ikke var mulig å bruke med et offisielt tastatur. Det kan være mulig Google løser dette problemet, for Bard omtaler i samme samtale:

“Google Pixel Keyboard: Dette tastaturet er designet for å fungere sømløst med Google Pixel Tablet, og det har en rekke funksjoner som gjør det perfekt for å skrive lange e-poster, dokumenter eller artikler.”

Interessant. Vi trodde først det var snakk om et programvare-tastatur, men så forklarer Bard:

  • Det er et trådløst tastatur som kobles til Google Pixel Tablet via Bluetooth.
  • Det har en fullstørrelses tastaturoppsett med alle de vanlige tastene du trenger for å skrive.
  • Det har også en rekke funksjonstaster som lar deg gjøre ting som justere volum, skru av lys og ta skjermbilder.
  • Det har en lang batterilevetid på opptil 12 måneder på en enkelt batterilading.
  • Det er laget av et robust materiale som er motstandsdyktig mot riper og fall.
  • Det er tilgjengelig i to farger: svart og hvit.

Som nevnt: hvem vet om noe eller deler av dette er ekte, men det høres jo ikke usannsynlig ut heller. Kanskje lekker det noe i kommende Android beta-er som kan bekrefte eller avkrefte.

Annonse