xbox-salg sommeren 2023
Xbox Series X og Series S har solgt i over 21 millioner eksemplarer siden lanseringen vinteren 2020.

Annonse


Har avslørt Xbox-tallet

Microsoft har avslørt hvor mange Xbox Series X og S de har solgt siden lanseringen november 2020.

Det er nesten 250 millioner aktive Windows spill PC-er

Det er ikke vanlig for selskapet å snakke om tallet, og har ikke sagt noe offisielt siden lanseringen for knappe tre år siden, men nå løfter de endelig på sløret: over 21 millioner konsoller er solgt. Selskapet avslører også at Series S er modellen foretrukket av 48 prosent av de som er nye til Xbox-økosystemet.

For å sammenligne har Sony klart å selge 38,4 millioner Playstation 5 per april 2023. Nintendo knuser dem begge, dog med en tre års lanseringsledelse: per mars 2023 er det solgt over 125 millioner Switch. Kombinert med Xbox One, lansert i november 2013, er det solgt mer enn 79 millioner eksemplarer.

  • 248,6 millioner aktive Windows spill PC-er
  • 168,3 millioner månedlige Windows Store-besøkende
  • 15,6 millioner månedlige Xbox-app brukere

Annonse