reddit-pirater
Nintendo-piratene ble kastet ut fra sitt dedikerte Reddit-forum, men fortsetter nå i et annet pirat-forum med over 500 000 medlemmer.

Annonse


Her får piratene fortsette

Reddit-forumet for Nintendo-piratkopiering og diskusjoner rundt emulering ble for mye.

Over for Nintendo-forum

Ingen spillselskap liker piratkopiering, men Nintendo har tradisjon for å være ekstra offensive for å stoppe alt som har med opphavsrettsbrudd å gjøre. Hvorfor det tok så lang tid å bannlyse r/NewYuzuPiracy, det er usikkert. Forumet holdt det nemlig gående siden mai 2020 og ble ikke stengt før nå nettopp – dette etter at r/YuzuPiracy ble stengt i april 2020.

Det nye forumet, som nå altså også er bannlyst, ble fort populært grunnet “Zelda: Tears of the Kingdom.” Spillet ble nemlig lekket før det ble lansert til Nintendo, og grunnet emulerings-programvare mulig å spille på PC før Nintendo Switch, og det med bedre grafikk. Det “trigget” nok Nintendo en god del. Det er derfor ikke umulig at de kontaktet Reddit.

Det stormer fra før av rundt Reddit grunnet API-prisene og en hack som ble utført tidlig i år.

Har flyttet Nintendo-piratmaterialet hit

Samtidig som diskusjoner rundt Nintendo-emulering og piratkopiering er bannlyst, i det minste i yuzu-forumet, er det fremdeles over 500 000 medlemmer i gruppen r/CrackWatch som ble opprettet oktober 2016. Her diskuteres det åpenlyst piratkopiering av PC- og Nintendo-spill og hvilke piratgrupper som tilbyr hva.

På den måten er det lett for brukerne å finne og bryte opphavsretten som på Nintendo-forumene med samme formål. Dette inkluderer “Super Mario Odyssey” til Nintendo Switch som ble lastet opp i går:

Annonse