reddit hacket
Reddit ble hacket i februar. Hackerne skal ha kontaktet samfunnet en rekke ganger i et forsøk på å presse dem for penger. I et siste forsøk prøver de å be om penger og at selskapet stopper den nye pris-strategien.

Annonse


“Gi oss penger og stopp de nye prisene”

I februar i år skal Reddit ha blitt hacket av “BlackCat.” Hackergruppen skal visstnok ha kontaktet Reddit april og i juni i år, uten å få svar fra selskapet.

Krever nesten 50 millioner kroner

5. februar 2023 skal være den nøyaktige datoen hackerne stakk av med 80GB med pakket data fra nettsamfunnet. At opplysningene dukker opp nå er ikke så overraskende all den tid det er nærmest krig mellom Reddit og moderatorene etter at selskapet økte API-avgiftene så mye at flere apper har måttet legge ned – en av pressmåtene til hackerne er nemlig at selskapet må gi opp den nye pris-strategien. Og gi dem 4,5 millioner dollar.

Hcakerne skriver at “i vår siste e-post til dem uttalte vi at vi ville ha 4,5 millioner dollar i bytte mot sletting av dataene og taushet. Som vi også sa, om dette endte opp offentlig, så krever vi nå at de også trekker tilbake API-prisendringer sammen med pengene våre, ellers vil vi lekke det. Vi forventer å lekke.” Per Reddit skal hverken brukernavn eller passord være i fare. Selskapet sier hackerne stakk av med “interne dokumenter, kode og noen interne forrenings-systemer.”

Sist gang Reddit-sjef Steve Huffman uttalte seg om at selskapet ikke kom til å endre, blusset ikke overraskende protestene opp igjen.

Annonse