iphone oppgradert uwb og wifi 7
Apple skal oppgradere UWB i årets nye iPhones. Først fra og med iPhone 16 får Apples mobiler WiFi 7. Det mener Ming-Chi Kuo. Bilde: Apple

Annonse


iPhone 15 får spesial-oppgradering for “Apple Vision Pro”

Ming-Chi Kuo har en interessant, men ikke helt overraskende, avsløring.

“UWB-brikken oppgraderes i år”

Det er snakk om iPhone 15 som ifølge Kuo får en oppgradert U-brikke. U1-brikken (med “Ultra Widebind”) som finnes i moderne iPhones sørger for at de kan finnes igjen med andre Apple-enheter mer nøyaktig enn kun ved bruk av Bluetooth i tillegg til overføring av musikk fra iPhone til HomePod 2 og HomePod mini. Det Apple nå har planer om for iPhone 15, før lanseringen av Apple Vision Pro tidlig neste år (kun i USA), er oppgradert UWB-teknologi.

Vi vet ikke om navnet blir U2, men per Kuo skal Apple oppgradere brikken med å produsere den med 16 nm.-teknikk i stedet for 7nm. Dette vil forbedre ytelsen og energiforbruket. Det sier seg selv at bedre ytelse alltid er bedre, men nøyaktig hvordan det i praksis vil forbedre Apple Vision Pro er ikke avslørt.

WiFi 7 kommer først neste år til iPhone

Når vi ser enda noe lenger inn i fremtiden, til september 2024, sier Kuo at Apple vil utstyre iPhone 16 med WiFi 7 “som vil være mer gunstig for Apples integrasjon av maskinvareprodukter som kjører på det samme lokale nettverket og gi en bedre økosystemopplevelse.”

Annonse


På den måten, med “U2” og WiFi 7, forbedres kommunikasjons-ytelsen og etterslepet mellom iPhone og Apple Vision Pro ytterligere. Dette vil være spesielt viktig for Apple Vision Pro 2 som ventes etter lanseringen av en rimeligere modell som trolig lanseres sent i 2025. Apple skal ikke være helt fornøyde med ytelsen til Apple Vision Pro til 3499 dollar.

Vi vet fremdeles ikke hva spesifikasjonene til Apple Vision Pro utover at den bruker M2-brikkesettet, en haug sensorer og har 4K-oppløsning per øye.

WiFi 7 blir mye kjappere – kan være akkurat det Apple trenger

Allerede i januar i fjor skrev vi om WiFi 7 som får Ethernet-hastigheter. I august i fjor avslørte Intel sine planer for den oppgraderte teknologien:

“Vi utvikler for tiden Intel WiFi 802.11be for å kunne få WiFi Alliance-sertifisering. Teknologien skal installeres i PC-produkter som bærbare innen 2024. Vi forventer at WiFi 7 kommer på de største markene i 2025”, forklarer Eric McLaughlin som er “vice president” for selskapets trådløse produkter.

McLaughlin fremhevet på møtet i Asia at 802.11be nesten dobler frekvens-båndbredden 802.11ax er i stand til. Det betyr at den økes til 230Hz og “dobler hastigheten på WiFi-nett”. Han sier at det fremdeles er mer enn ett år til 802.11be lanseres og at selskapet kan klare å øke ytelsen ytterligere.

ITavisen, 1. august 2022

Annonse