intelswifi7planeravslørt
Intel jobber med WiFi 7 for lansering i 2024 og tror på bred tilgjengelighet året etter.

Annonse


Intels WiFi 7-planer avslørt

Allerede i november 2021 snakket MediaTek opp WiFi 7 og i mai i år avslørte de 10Gbps med den nye generasjonen trådløse nett.

Dobbelt så kjapt som WiFi 6e

Den gang meldte vi at “6e-standarden legger til et dedikert 6GHz-nett kun for nye enheter med støtte slik at kanalen ikke blir for full og derfor kan yte maks. Men MediaTek, som allerede har kommentert 6e-prisen, ser fremover og skal nytte CES i januar til å demonstrere WiFi 7. Nå bruker de tiden til å demonstrere teknologien ovenfor partnere bak lukkede dører,” meldte vi i januar i år.

MediaTek har planer om å lansere standarden allerede neste år, og nå er det bekreftet at Intel venter noe lenger, altså til 2024.

“802.11be har forbedret 6GHz-ytelse og 2,4 x kjappere prosesserings-hastighet på 5,8Gbps. Den har også støtte for makshastigheter på 36Gbps ved data-arbeid,” melder ET News.

Annonse


Bilde: Intel

Forvent utbredt støtte først i 2025

“Vi utvikler for tiden Intel WiFi 802.11be for å kunne få WiFi Alliance-sertifisering. Teknologien skal installeres i PC-produkter som bærbare innen 2024. Vi forventer at WiFi 7 kommer på de største markene i 2025”, forklarer Eric McLaughlin som er “vice president” for selskapets trådløse produkter.

McLaughlin fremhevet på møtet i Asia at 802.11be nesten dobler frekvens-båndbredden 802.11ax er i stand til. Det betyr at den økes til 230Hz og “dobler hastigheten på WiFi-nett”. Han sier at det fremdeles er mer enn ett år til 802.11be lanseres og at selskapet kan klare å øke ytelsen ytterligere.

Det er ikke helt uvanlig at produsentene starter salget av WiFi-produkter før sertifiseringen er helt i boks, så det kan virke som at Intel venter, men at MediaTek ønsker å være først.

Annonse


Annonse


Annonse