qualcommwifi7
Qualcomm trekker blant annet frem VR-gaming som et segment som vil gjøre det mye bedre med WiFi 7-støtte.

Annonse


Nå kommer 10Gbps WiFi 7

Qualcomm annonserer at de er klare med WiFi 7-teknologi for sine samarbeidspartnere som skal integrere plattformen i sine kommende produkter.

 Qualcomm Networking Pro Series Gen 3-plattformen er her

Det er altså ikke slik at det neste måned vil komme en haug WiFi 7-produkter for forbrukere, men dette er første steg for produsentene å starte å teste den nye plattformen i kommende produkter.

Qualcomm sier de kan tilby seks til 16 nett-strømmer, 320MHz kanal-støtte (en dobling av gjennomstrømshastigheten sammenlignet med WiFi 6) og trådløse hastigheter på opp til 33Gbps og maks rådata-strøm på 10Gbps med Qualcomm Networking Pro-serien.

Plattformen støtter også Automated Frequency Control (AFC) for å muliggjøre den absolutt beste ytelsen på 6GHz-nett.

Annonse


Dette sier Qualcomm

“Produktene bygger på flergenerasjonsarven til Qualcomm Networking Pro Series-plattformene, og kombinerer Wi-Fi 7-funksjoner med Qualcomm Technologies sin intelligente flerkanalsadministrasjonsteknologier for å forbedre hastighetene, redusere ventetiden og forbedre nettverksutnyttelsen for brukere av Wi-Fi 6/6E-enheter, samtidig som de tilbyr banebrytende datagjennomstrømming og utrolig lav ventetid for neste generasjon Wi-Fi 7-klientenheter.”

Blant unike WiFi 7-funksjoner nevnes “Simultaneous Multi-Link Operations” og 4K QAM (Quadrature amplitude modulation – 2,4, 5, 6 GHz). Sistnevnte sørger for bedre ytelse for 4K-strømming og gaming på bånd fra 1K til 4K.

Det er også innebygget støy-deteksjon.

Videre forklarer Qualcomm at:

“Produktene støtter høyhastighets lav etterslep for mesh hjemme-nettverk og bedriftsinfrastruktur med pålitelig ytelse selv i nærvær av nærliggende forstyrrelser. Dette kan kombineres med høy-ytelses internettilgang som 5G fast trådløs tilgang eller 10G PON-fiber, kan kundene oppleve oppslukende tilkoblede opplevelser inkludert høyoppløselige videokonferanser, AR/VR og skyspill med høy ytelse.”

Dette er produktene Qualcomm tilbyr sine partnere for integrasjon i egne produkter:

  • Qualcomm Networking Pro 1620: Quad-band, 16 strømmer, 33,1 Gbps
  • Qualcomm Networking Pro 1220: Tri-band, 12 strømmer, 21,6 Gbps
  • Qualcomm Networking Pro 820: Quad-band, 8 strømmer, 13,7 Gbps
  • Qualcomm Networking Pro 620: Tri-band, 6 strømmer, 10,8 Gbps

Annonse