WiFi 7 og TV-brikker med 8K og 120H er på vei fra MediaTek. Det siste mye tidligere enn den nye nettstandarden.

Annonse


Så mye kjappere blir WiFi 7 – lanserer 8K 120Hz brikke

WiFi 6e er knapt lansert med støtte i kun et fåtall mobiler og rutere. Ruterne er også dyre. Kunder som ønsker det råeste vil trolig ikke vinne noe på å vente, da MediaTek ikke forventer at brikkesettene blir billigere med det første.

WiFi 7 er også kjent som 802.11be

6e-standarden legger til et dedikert 6GHz-nett kun for nye enheter med støtte slik at kanalen ikke blir for full og derfor kan yte maks.

Men MediaTek, som allerede har kommentert 6e-prisen, ser fremover og skal nytte CES i januar til å demonstrere WiFi 7. “Vi kommer til å delta med WiFi 7-teknologi. Vi ønsker å være ledere og metaverset vil bli vårt”, spøkte MediaTeks James Chen.

MediaTek skaffer seg oppmerksomhet ved å avsløre at de skal demonstrere WiFi 7 allerede på CES 5. januar:

Bilde: MediaTek

Ikke forvent produkter før i 2025

WiFi 7 er dog mange år unna: MediaTek tror ikke at vi får se teknologien røre seg i markedet før tidlig i 2024. I tillegg til MediaTek er Intel og Qualcomm i startfasen.

Annonse


Chen sier at WiFi 7 vil øke båndbredden betraktelig. Med det samme antallet antenner vil ytelsen øke med 2,4 x sammenlignet med 6e.

En av måtene ytelsen økes er ved ved at de nye ruterne i større grad vil klare å lure seg rundt signaler fra annet nettverks-utstyr.

Det er ingen klar dato for lanseringen, og det er god reklame for MediaTek til å være det første selskapet som snakker om den nye standarden, men i det minste har vi et ytelsestall. At selskapene fremdeles vil prøve å bedre kjempe mot signalstøy er gode nyheter.

Selskapet annonserte også et kraftigere brikkesett til smart TV-er med 8K 120Hz-støtte integrert, UFS 3.1 lagringsstandard, AI, “AI Engine” og 16 bilder på skjermen samtidig:

Annonse