ipados 17 for stor ipads
En 14 tommer iPad Pro er på vei, men visstnok ikke før neste år. Apple jobber samtidig med en iPadOS 17-utgave som er optimalisert for de større berøringsskjermene.

Annonse


“iPadOS 17 får spesial-modus for 14 tommer iPad Pro”

941 som lekker Apple-nyheter på Twitter som en foss for tiden i forhold til programvare, har flere avsløringer.

Superversjon av iPadOS

Nå hevdes det at Apple jobber med en spesialversjon av iPadOS 17 for større iPads. Det har jo lenge vært rykter om større skjermer på iPad Pro, men for å dra nytte av det trengs bedre multitasking og bedre nyttegjøring av alt fra låsskjerm til hjemskjerm. Det er for øvrig allerede ryktet at iPadOS 17 sin låsskjerm vil minne om den i iOS 16 – også dette ryktet fra 941.

Som med iPhone 15 Pro som nok får veldig smale rammer, håper vi på det samme med den nye iPad Pro-generasjonen. Det er ingen informasjon om nøyaktig hvordan Apple skal optimalisere for det større grensesnittet.

Det er tidligere ryktet større iPad-er og OLED i 2024

“Kommer i 2024”

941 mener dette garanterer M3 Pro-brikke i en kommende iPad Pro-flaggskip med 14 eller 15 tommer skjerm, en stor økning fra dagens største 12,9″ som har vært maks i flere år. Per 941 levnes det ingen tvil: det er snakk om en 14,1″. Muligheten er dessuten der for at denne modellen kan kunne drive 2 x eksterne 6K-skjermer @ 60Hz.

Per samme lekker lanseres dessverre ikke 14,1″-toppmodellen før neste år, vi håper derfor på større modeller i år med M2. Om ikke må jo Apple holde tilbake spesial-moduset til neste år, eller introdusere det med iPadOS 17.5 eller lignende våren neste år. Det kan jo tenkes Apple har planer om en større og rimeligere iPad som i bedre grad matcher MacBook Air 15 på pris og spesifikasjoner.

Annonse