apple watch ai
Apple Watch kan bli første produkt med Apples helt nye AI-system. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Apples AI-prosjekt avslørt

Samtidig som det lekker stadig mer informasjon om hva som blir mulig i iOS 17, og at Apple skal lansere en dagbok-app, avsløres det mer om helse-planene.

Apple Watch kan bli først ut med selskapets AI

Informasjon stammer som vanlig fra Bloombergs Mark Gurman sine kilder, og går på at Apple skal ta i bruk AI-teknologi for Apple Watch, et innlysende prosjekt all den tid en AI kan følge med på alt man foretar seg og bygge et program som henter informasjon om puls, aktivitets-nivå og annen helseinformasjon.

Kodenavnet er “Quartz,” og formålet er som vi allerede har nevnt: dataene som Watch samler skal lage et personlig treningsprogram, samt optimalisere søvn og spisevaner. Informasjonen blir helt sikkert også presentert på iPhone i et større grensesnitt og kanskje et oppdatert et mot helse-appen.

Øker fokus på helse og finans

Lanseringen skal skje neste år, og vil kreve at man abonnerer. Kanskje var det nettopp dette prosjektet Apple avslørte internt i februar? En kommende oppdatering av helse-appen vil i tillegg spørre om hvordan brukeren føler seg. Annen informasjon fra samme kilde avslører at iPad får helse-appen fra og med iPadOS 17 (som kanskje ikke kan installeres på disse iPad-ene.)

I tillegg til fokus på helse er Apple aktuelle med høyrente sparekonto i USA i samarbeid med J.P. Morgan i et forsøk på å karre seg inn i bransjer de normalt ikke opererer i, men som fra før av er store nok til å øke omsetningen betydelig.

Annonse