polestar 4 avslørt
Polestar 4 lanseres fra drøye 600 000 kroner fra tidlig neste år.

Annonse


Den har jo ikke bakrute!

Polestar har endelig avslørt sin lille SUV, Polestar 4.

Polestars kjappeste

“Produsenten som har hatt stor-suksess med Polestar 2 uttaler at bilen “er en nytolkning av SUV-kupéen” og “har flere designelementer og bærekraftrettede forbedringer fra konseptbilene Polestar Precept og Polestar Roadster Concept, og blir den raskeste produksjonsbilen fra Polestar til nå,” skrev vi om bilen for en uke siden.

Nå er den altså avslørt, og ja: dette er den kjappeste produksjonsbilen fra Polestar med 0 til 100 på 3,8 sekunder.

Avsløringen skjedde under “Shanghai Auto Show” i natt med opptil 600 km rekkevidde. Samtlige modeller får 200 kW-lading (fra 5 til 80 prosent på 32 minutter) på farten og 22 kW AC-lading om man har 100 A hjemme – da vil man kunne lade fra 0 til 100 prosent på fem timer.

Annonse


Et Harman Kardon-lydsystem er tilgjengelig som ekstrautstyr, med 12 høyttalere og 1400 watt kanalhybridforsterker. Ytterligere to hodestøttehøyttalere er lagt til hvert forsete med den valgfrie Nappa-pakken – noe som øker totalen til 16. Naturligvis er Apple CarPlay inkludert.

Polestar

Google er bygget inn som standard med Assistant, Maps og Google Play.

Det mest oppsiktsvekkende med bilen er at den mangler bakrute. I stedet nytter bilen kameraer når man kjører og rygger. Det er et interessant valg, uten tvil, men Polestar trekker det frem som et positiv at man vil kunne se mer, ikke mindre.

Lanseres tidlig neste år i Europa

Det kommer to modeller: en Long Range Dual Motor med 560 km rekkevidde og en Long Range Single motor med 600 km rekkevidde.

Begge Long Range-modellene har et 102 kWh-batteri. To-motor-modellen har 544 hester. Modellen med en motor har langt mindre: 272 hester.

Den valgfrie pilotpakken inkluderer forbedret Pilot Assist med filskifteassistanse, initiert ved at sjåføren trykker indikatorspaken i ønsket retning.

Polestar

Polestar 4 lanseres tidlig i 2024 for drøye 600 000 kroner omregnet fra dollar. Norske priser har vi ikke enda.

Annonse