Polestar Precept

Annonse


Polestar gir deg smakebit på fremtiden – dette er «Precept»

Geneva Motor Show er like rundt hjørnet (5. – 15. mars), og i forkant av årets messe har Volvos datterselskap Polestar avduket en ny konseptbil.

Men i motsetning til noen av konseptene fra andre bilprodusenter, som vi fikk se under årets CES-messe i Las Vegas (vi ser på deg, Mercedes-Benz), er Polestars konseptbil et realistisk produkt som fort kan ende opp på markedet i «nær» fremtid.

Ikke en fjern fremtid

Konseptbilen heter Polestar Precept, er selvsagt elektrisk, og fokuserer ikke først og fremst på banebrytende spesifikasjoner, men på bærekraftighet og tett integrasjon med Android Automotive-operativsystemet.

– Et «precept» er et manifest for ting som skal komme; en erklæring. En erklæring og en visjon av hva Polestar står for og hva som gjør merkevaren relevant, skriver Polestar-sjef Thomas Ingenlath i en pressemelding.

Annonse


Bilen er også «respons på de tydelige utfordringene samfunnet vårt og industrien står ovenfor».

Selskapet påpeker at Precept ikke er en drøm om en fjern fremtid.

– Polestar Precept er en forhåndstitt på fremtidige biler og viser hvordan vi vil tilføre innovasjon for å minimere vår miljømessige påvirkning, sier Ingenlath.

– Premium-luksus

Interiøret i Precept er laget av komposittmateriale som skal sørge for 80 prosent reduksjon i plastavfall og 50 prosent vektreduksjon. Mattene i bilen skal lages av fiskenett, og setene skal være 3D-«strikket» med resirkulerte plastflasker.

– Disse elementene vil, sammen med digital kunst, definere en ny premium-luksus som vil forbigå den konvensjonelle bruken av lær, tre og krom.

Dyp Android Automobile-integrasjon

Polestar har avslørt få detaljer, så vi får nok vite mye mer under Geneva Motor Show. Men selskapet avslører at Precept skal ha dyp integrasjon med Googles Android Automotive-operativsystem, som kan sees på som en avansert utgave av den allerede populære Android Auto-plattformen. Polestar sier de vil «åpne opp for nye muligheter i bilen». Disse mulighetene skal strekke seg lenger enn det som allerede tilbys med OS-et, slik som justering av speil, seter, klima og underholdning.

Laster inn personlige innstillinger før du går inn i bilen

For eksempel skal Precept kunne gjenkjenne sjåføren før sjåføren har satt seg i bilen. Når bilen skjønner hvilken sjåfør som er på vei inn i bilen, skal Precept kunne laste inn personens favorittapper og innstillinger. Google Assistant skal kunne gjenkjenne flere språk og aksenter, samt tilby videostrømming når bilen er parkert.

Avansert øyesporing

Precept har en 15-tommers dashboard-skjerm og et 12.5″ sjåførpanel.

Ved hjelp av avansert øyesporing skal Precept kunne levere informasjonen til sjåføren på en kontrollert måte. For eksempel vil panelene lyse opp når du ser på dem.

Kilde:
Polestar

Annonse