windows 11 handheld mode
Microsoft-medarbeider lekte seg med å optimalisere Windows 11 for håndholdte. Nå vet vi hva de jobbet med, men det er ingen garanti for at dette blir en realitet.

Annonse


Gamerne jubler om Microsoft godkjenner dette for Windows 11

Håndholdte spillmaskiner som Steam Deck og mange andre som kjører AMD-maskinvare og Windows tar av.

Drømmen om et håndholdt-modus

Det er mange å velge mellom takket være moderne og energieffektive brikker som gjør det mulig å spille et par timer uten strøm. At paneler av høy kvalitet stadig blir billiger å produsere, hjelper også å løfte dem frem. Nå får de kanskje hjelp fra den viktigste partneren: Microsoft.

For nå “hacker” Microsoft seg frem til et “Windows Handheld Mode.”

Merkelig var dette eventet helt tilbake i september 2022, men de har altså ønsket å holde det hemmelig – slik tar det seg ut:

Men gjør Microsoft dette prosjektet offisielt?

Det Microsoft har gjort er to-delt: et Windows 11-grensesnitt optimalisert for måten man holder disse håndholdte på, og et grensesnitt som fungerer for en portal for å starte spillene. Det er også laget en “onboarding”-opplevelse som spør hvilken spill-butikk man vil starte. Dessuten installeres alle drivere automatisk og kontrolleren fungerer uten mer krangling.

Problemet er at dette er laget av entusiaster. Det er med andre ord ingen garanti for at Microsoft gir klarsignal for å lansere dette i Microsoft Store.

Vi får se hva Microsoft velger å gjøre. Kanskje blir de partnere med Valve og Steam Deck nå som det er ryktet en Playstation-håndholdt:

Annonse