insider gaming playstation handheld
Sony skal visstnok igjen på markedet med en håndholdt spillmaskin. Avbildet er Playstation Vita som selskapet ga opp for fire år siden. Siden den gang har Valve lansert Steam Deck. Konsept: Insider Gaming

Annonse


Se hvilken Playstation de mener Sony skal lansere

Insider Gaming som følger ekstra godt med på Playstation-rykter, hevder å vite at Sony utvikler en ny håndholdt Playstation.

Skal være nærmest ferdigutviklet

De nye håndholdte har blitt litt av en hit takket være Windows og brikkesett med mye ytelse og lavt energibruk – nå vil tydeligvis Sony være med på moroa etter at Valve entret markedet med Steam Deck februar i fjor.

Per samme avis jobber selskapet med et prosjekt kalt “Q Lite.” Avisens kilde mener at enheten skal bruke “Remote Play” mot Playstation, og derfor ikke er en dedikert sky-strømmer. Enheten sikter seg inn på 1080p og 60FPS og vil kreve konstant nett-tilkobling.

Kan komme sommeren 2024

Visstnok ser maskinen ut som en PS5 DualSense-kontroller men har en stor 8 tommer skjerm i midten. Kontrollerne byr på vibrasjoner som DualSense er kjent for.

Annonse


Ifølge Insider Gaming tester Sony for tiden enheten som visstnok skal lanseres før Playstation 5 Pro. Avisen har tidligere meldt at PS5 Pro lanseres sent neste år, altså før julaften.

Sist gang Sony prøvde seg på håndholdt gaming var med Playstation Vita som kom på markedet februar 2012. Sony forlot produktet i mars 2019.

Annonse