netflix-bruker foran datamaskin
Oppdages det at du deler Netflix-passordet ditt utenfor eget hjem vil personen eller personene som har tilgang til gratis-titting trolig få beskjed om å taste inn en kode som vil koste minst 30 kroner ekstra måneden.

Annonse


Neste år starter jakten på delerne

Vi har hørt fra Netflix en stund at de skal starte blokkering av kontoer som deler utenfor husstander. Nå bekreftes det igjen at de starter neste år. Fra før av har vi hørt at de starter tidlig neste år.

I 2023 blir det alvor

Selskapet har testet teknologien i visse land, men det er altså ikke før neste år funksjonen virkelig skal iverksettes.

Det er The Wall Street Journal som har fått tak i informasjonen om at de virkelig starter å gå etter “piratene” neste år, for ifølge Storbritannia er det piratvirksomhet å dele passordet sitt til tjenester som Netfilx.

Blir det virkelig så billig?

Slik det vil fungere, for Netflix vil jo ikke miste flere kunder, er at der det oppdages konto-deling, så blir eieren av kontoen spurt om å betale rundt 30 kroner ekstra for “gjesten” som igjen må taste inn en kode for å fortsette å se. Netflix vil be om koden til ekstra-betalingen er utført.

Annonse


Dog, dette er prisen i Sør-Amerikanske-land. Det er godt mulig dette blir dyrere i andre regioner, eller dyrere nå som test-perioden nærmer seg slutten.

Som vi meldte i mars i år:

Selskapet melder derfor at de tester to nye funksjoner i de tre landene:

  • Legg til opp til to ekstra brukere om man har standard eller premium. Brukerne får egen profil, anbefalinger og pålogging. Dette er for personer utenfor hjemmet og prisen er 2,99 dollar, altså litt over 26 kroner
  • Testere kan flytte en profil til en ny konto. Dette gjelder uansett om man har basic, standard eller premium. Brukere som deler sin konto kan flytte konto-informasjonen til en ny konto eller bruke ekstra-bruker funksjonen. På den måten beholdes all eksisterende informasjon om seervaner.

Annonse