netflixekstrabrukere
Netflix kommer nok til å rulle ut støtte for å betale for opp til to ekstra-brukere også i resten av verden i år.

Annonse


Snik-deler du Netflix til venner må du snart betale for det

Netflix tester nå en ny “funksjon” Chile, Costa Rica og Peru i løpet av de kommende ukene som gjør det mulig å legge til en ekstra bruker, mot betaling.

“Det er blitt skapt litt forvirring”

Selskapet har sett seg lei på at Netflix-påloggingen deles utenfor hjemmet, og prøver i pressemeldingen å holde en så diplomatisk tone som mulig:

“Vi har alltid gjort det enkelt for folk som bor sammen å dele Netflix-kontoen sin, med funksjoner som separate profiler og flere strømmer i standard- og premium-planene våre. Selv om disse har vært enormt populære, har de også skapt litt forvirring om når og hvordan Netflix kan deles. Som et resultat blir kontoer delt mellom husholdninger – noe som påvirker vår evne til å investere i flotte nye TV og filmer for medlemmene våre.”

Selskapet melder derfor at de tester to nye funksjoner i de tre landene:

  • Legg til opp til to ekstra brukere om man har standard eller premium. Brukerne får egen profil, anbefalinger og pålogging. Dette er for personer utenfor hjemmet og prisen er 2,99 dollar, altså litt over 26 kroner
  • Testere kan flytte en profil til en ny konto. Dette gjelder uansett om man har basic, standard eller premium. Brukere som deler sin konto kan flytte konto-informasjonen til en ny konto eller bruke ekstra-bruker funksjonen. På den måten beholdes all eksisterende informasjon om seervaner.

Dette uttalte Netflix i fjor

Vi meldte allerede i mars i fjor om Netflix sine ekstra-tiltak mot sniktitting:

“Veldig mange har nok lånt brukernavn og passord for å se en film eller to, men nå kan du støte på følgende melding om det oppdages du ikke er på samme nett, bruker en annen ISP/IP (det er ikke bekreftet om brukere må være på samme IP-adresse for å være som en del av husstanden) og at dere begge er pålogget samtidig”:

“Om du ikke bor med eieren av denne kontoen, må du opprette din egen konto for å fortsette å se”.

Netflix

Annonse