slikvilappleskuffehøsten2022
Kun iPhone 14 Pro får A16-brikken, kommende Apple Watch får nærmest ingen ytelsesforbedringer og AirPods Pro 2 får ikke to etterlengtede funksjoner.

Annonse


Apple har aldri gjort dette med iPhone før

Vi har hørt ryktet om at iPhone 14 ikke får A16-brikken før.

Kun iPhone 14 Pro og Pro Max får A16

For første gang er Apples plan nemlig å kun utstyre 14 Pro-serien med A16-brikkene. Årsaken er fokus bort fra egne brikker i forhold til ytelse, og i stedet hva mobilene er i stand til. Apple sammenligner nå dessuten sine nye brikker mot konkurrenter, i stedet for forrige generasjon.

Det at kun Pro-modellene får A16 ble avslørt allerede i mars i år.

Gurman bekrefter samtidig problemer med Apples eget 5G-modem, og avslører at overoppheting har vært et problem for utviklerne det siste året. Som mange andre analytikere tror han på en lansering i 2024.

Annonse


Apple Watch Series 8 får fremdeles ikke bedre ytelse

Det er Bloombergs Mark Gurman, som nå ganske kort tid før lanseringene i september, som igjen bekrefter at iPhone 14 får A15.

Det er også grunn til å tro at A16-forbedringene er minimale i forhold til generell ytelse, men at den nye A16-brikken muligens vil by på mer avanserte kamera-funksjoner.

Dette er trolig alt Apple lanserer i løpet av de neste 12 månedene.

Enda litt mer oppsiktsvekkende er det at Apple Watch Series 8 får omtrent den samme ytelsen for tredje generasjon på rad. S6 og S7-ytelsen var omtrent lik, og det er ingen grunn til å tro at S8 blir kjappere. I stedet er Apples fokus å by på flere sanntids-funksjoner (årets nye vil kunne si ifra om du har feber) og med samme batterilevetid, enn å introdusere en mye kjappere brikke og kanskje tape litt batterilevetid.

AirPods Pro 2 får ikke disse to funksjonene

Det er også skuffelser å melde i forhold til AirPods Pro som neppe får puls-måler, ei heller måling av kropps-temperatur.

Gurman sier at Apple har sett på muligheten til å implementere dette, og at det kan komme “en dag.”

De nye proppene lanseres senere i år, men det er ukjent nøyaktig hva som er forbedret.

Er avhengig av ett selskap

Gurman byr ikke på veldig mange flere store avsløringer, men sier at selskapet har mistet flere utviklere av brikker og maskinvare enn hva som er vanlig i bransjen i løpet av de siste årene.

Det er også et ekstra stort problem at selskapet er helt avhengig av et enkelt selskap, TSMC (“Taiwan Semiconductor Manufacturing”), for å kunne masse-produsere kjappere og mer energi-vennlige 3 nm.-brikker. Problemene skal ha forsinket deler av Apples utviklingsplaner.

Dette er datoen Apple lanserer MacBook-en alle venter på.

Annonse